Základní část zná první postupující do finálové skupiny.

01.10.2018 17:01

Už jen 2 kola zbývají odehrát v základní skupině 54. ročníku Prazdroj ligy. Výsledky zápasů uplynulého víkendu určily první postupující do finálové skupiny.

Už po sobotních duelech skupiny A bylo jasné, že finálovou skupinu si zahrají jak vedoucí Mladý Smolivec tak druzí Kelts Blatná. O předčasné jistotě těchto mančaftů rozhodl především duel blatenských Keltů na ledě čtvrtých Snail Hunters. Hunters sice vedli 10. minuty díky trefě Lukáše Šindlera, krátce na to ale srovnal Gavriil Nelbosin. Ještě v úvodní třetině Keltové dokázali vývoj zápasu otočit. V 18. minutě je poslal do vedení Martin Macura. Důležitou výhru  pak v 50. minutě stejný hráč pojistil gólem na konečných 3:1.  Díky 9bodovému náskoku a lepší vzájemné bilanci tak bylo jasné, že Hunters Kelty už nemohou předehnat. Vedoucí Mladosmolivečtí Kanci i díky 4 trefám Pavla Vaverky zdrtili Fifejdské Havrany na jejich ledě 11:1, čímž si rovněž zajistili postup. Pro Havrany to byl druhý 11gólový příděl v řadě. Poslední postupovou pozici drží PRAGUE KINGS, kteří na Snail Hunters mají k dobru 6 bodů. Jistotu účasti v bojích o medaile si mohou zajistit hned v následujícím kole, kdy na domácím kluzišti přivítají právě Východočechy. Dobrou výchozí pozici si Pražané zajistili i díky skvělému obratu proti Kelts Blatná z 6:3 na 7:6. Výhru jim přinesl rozhodující gól Antona Turinova ve 3. minutě prodloužení. Snail Hunters udržela ve hře překvapivá výhra 3:1 na ledě vedoucího Mladého Smolivce.

I ve skupině B je postupové trio ze dvou třetin známo. Účast mezi elitní šesticí má zajištěn dvojice vedoucích týmů Pilsner Urquell Košutka a Tukani. Právě souboj těch mužstev v 7. kole dopadla lépe pro Tukany, kteří Západočechům přichystali první prohru v sezóně v podobě 2:1. Zářilo především levé křídlo Tukanů Servác Pekárek, autor obou tukanských tref, a gólman Ivo Pavlů, který z 36 střeleckých pokusů soupeře nepokryl pouze 1. Hráči Košutky si spravili chuť v následujícím zápase na ledě R.B.H, které přehráli 4:1, čímž si bez ohledu na ostatní výsledky zajistili postup. Naopak Tukani vydřeli pouze bod po prohře 4:5 v prodloužení proti JZD Neveklov. I tento bodový zisk ale 2 kola před koncem základní části zajistil Tukanům dostatečný 7bodový náskok právě na nyní čtvrté R.B.H a páté neveklovské Družstevníky. Poslední postupové místečko ve skupině B mají nyní ve své moci Ohrazenice. Na dvojici pronásledovatelů je dělí odstup 4 bodů. Možnost ztvrdit postup do finálové skupiny budou mít příští sobotu na ledě vedoucí Košutky nebo následující den doma s JZD Neveklov.

Pepka 1.10.2018

Zpět