Základní část 53. ročníku minulostí. Nejlépe si vedla Pilsner Urquell Košutka, nedostalo se na Resii.

31.07.2018 20:38

Pět týdnů je naplno rozběhlý 53. ročník Prazdroj ligy. Kompletně odehraná základní část přerozdělila týmy do finálové skupiny a skupiny o udržení. Je tedy nejvyšší čas se podívat, jak základní část dopadla.

Už před závěrečnými 2 koly byla jasná postupová trojice ze skupiny A. Týmy HC Ohrazenice, Snail Hunters a Kelts Blatná díky úspěchům v předchozích zápasech mohly prožít klidný závěr základní části. Už výsledky úvodního kola skupiny A jakoby předznamenaly vývoj této skupiny. Snail Hunters si poradili s Mladým Smolivcem 7:3, Ohrazenice přejeli Žalman Team 6:1 a Kelts Blatná přestříleli R.B.H 6:5.  Komplikace pro postupovou trojici přineslo 5. kolo, kdy Kelti v domácím prostředí nestačili na Mladý Smolivec a Ohrazenice padly na ledě R.B.H. První kolo odvet ale vrátilo vše do starých kolejí a výše uvedenou trojku přiblížilo k bezstarostnému závěru.

O něco méně jednoznačněji se vyvíjela skupina B. Úvodní 3 kola patřili jednoznačně HC Resii. 3 výhry a 8 získaných bodů je předurčovalo k hladkému postupu. Ve 4. kole se ale nechali ztrapnit na ledě JZD Neveklov debaklem 10:0 a od té doby to šlo s nima z kopce. 5 následných proher v řadě znamenalo, že 2 kola před koncem základní části se propadli až na čtvrtou pozici a i trochu se štěstím se ztrátou 3 bodů na třetí neveklovské Družstevníky. V době, kdy Resii ztráceli čím dál více bodů si naopak jejich stálý přísun zajišťovala dvojice Pilsner Urquell Košutka – PRAGUE KINGS. Nebylo tedy překvapením, že tyto dvě mužstva si bez problémů s předstihem zajistila účast v bojích o mediale. O poslední postupovou pozici se tak před závěrečným víkendem ucházeli 3 týmy. Kromě JZD Neveklov a Resii byli ve hře i Fifejdští Havrani, které dělila od třetí pozice pětibodová díra. Havrani ale v předposledním kole o veškeré naděje přišli prohrou 4:1 s PRAGUE KINGS. Neveklov si postup mohl zabezpečit v měření sil proti Resii. Výsledek z předchozího vzájemného duelu ale zopakovat nedokázali. Resii se tentokrát vzpamatovali a přerušili svou nešťastnou šňůru proher vítězstvím 6:4. Před závěrečným dnem základní části se tak oba tito soupeři v tabulce bodově srovnali. Výhodnější pozici díky lepší vzájemné bilanci ale měli Družstevníci. Druhý pokus o zajištění si účasti ve finálové skupině nakonec zužikovali. Fifejdským Havranům nedali v domácím prostředí šanci a přehráli je 4:0. Resii nakonec v posledním kole neuspěli a museli se smířit s prohrou 4:1 na ledě nejlepšího týmu základní části Pilsner Urquell Košutky.

Pepka 31.7.2018

Zpět