Vopičí euforie, deprese na Vlašimsku

16.10.2008 11:07

To nám ten čas ale rychle utíká! Tento víkend se základní část 2. ročníku Prazdroj ligy přelomila do své druhé poloviny. O skvělé zápasy a mimořádné momenty opět nebyla nouze.

Vskutku historický víkend prožil tým Kudrnatých Vopic. V sobotu je totiž čekal zápas pravdy proti týmu oldman. Potvrdí Vopice střelecké probuzení z posledních zápasů a odlepí se tak ode dna? To byla nejčastější otázka, kterou si před tímto víkendem všichni kladli. Ano, Vopice nejen že opět zaznamenaly úspěchy v dobývání soupeřovy klece, ale zároveň s přehledem dotáhly bitvu o poslední příčku do vítězného konce s výsledkem 4:1. Skvělou formu si Vopičáci přenesli i do následujícího zápasu , ve kterém po nebývale disciplinovaném výkonu porazili ambiciózní Plzáky 2:0. Absolutorium si po tomto dvojutkání zaslouží francouzský fantom v bráně Vopic Eric Louis, který se s úspěšností přes 98 % z těchto zápasů  stal jednou z hvězd uplynulého víkendu. S 6 získanými body tak Vopice mohou dále snít svůj sen o elitní finálové čtyřce.

Jako obchodníci na Wall Streetu si po tomto víkendu zřejmě připadají manažeři z Vlašimska. Po tučných kolech s plným bodovým ziskem dolehla na Ton Boys těžká krize a po dvou prohrách se jim čelo tabulky pomalu ale jistě vzdaluje. O nic lépe na tom nejsou ani Plzáci, kteří sice v sobotním šlágru dvou nesmiřitelných rivalů urvali po statečném výkonu bod. Ovšem, jak už bylo zmíněno v předchozím odstavci, následující nedělní souboj s Vopicemi nezvládli a horko těžko se tak drží na průběžné 4. pozici.

Tato situace je voda na mlýn prvním dvěma mužstvům na čele, Hudčic a Plzně, která díky 100%ním resp. téměř 100%ním bodovým přísunům drží své akcie stále na vysokém kurzu.

Nebývale dramatický boj nás zřejmě čeká na pomezí 4. a 5. místa, na linii mezi úspěchem a neúspěchem. Pátí HC AVALAN ztrácí na čtvrté Plzáky pouhý bod. Nováček soutěže na tom mohl být ještě daleko lépe, ale díky prohře s Tukany, tak stale musí dohánět ztrátu způsobenou nepochopitelnou kontumací. Tukanům se naopak vrátila naděje, že se do vybrané společnosti výjimečných nakonec probojují.

Přemění se v následujícím víkendu trhlinky na různých místech tabulky v nepřehlédnutelné praskliny nebo se peloton týmů sjede a potvrdí se tak zvyšující se trend vyrovnanosti? Všichni jsme určitě napjatí!

Zpět