Vítězem 1.ročníku HC Plzeň

11.09.2008 09:00

V nejdůležitějším utkání 1.ročníku Prazdroj ligy na sebe v posledním kole finálové skupiny narazili týmy Hudčic a Plzně a rozdaly si to o celkové prvenství v soutěži. Domácím stačil k udržení prvního místa 1 bod, naopak Plzeň musela hrát na vítězství v normální hrací době. Domácí manažer nechtěl ponechat nic náhodě a sestavu na tento zápas zúžil na 3 pětky. Plzeň nastoupila se čtyřmi kompletními řadami. Celé utkání bylo hodně vyrovnané s mírnou střeleckou převahou Hudčic (26:23). Jenže zápas vůbec nevyšel domácímu brankáři Jiřímu Malečkovi, který z 23 střel pustil 7 za svá záda a výraznou měrou se tak podílel na nečekaném a překvapivém vítězství Plzně 7:2. Na plzeňském vítězství se nejvíce podílel 2.útok, ve kterém zářil Antonín Vašíček, který vsítil hattrick. Naopak z obávaného střeleckého dua Hudčic - Velebný, Sakáč - se prosadil pouze prvně jmenovaný, který vstřelil oba góly svého týmu. Historicky prvním vítězem Prazdroj ligy je tak tým HC Plzeň. Podle posledních zpráv redaktorů byly ještě v dnešních raních hodinách obsazené hudčické hospody plzeňskými fanoušky a proslíchá se, že byl mezi nimi spatřen i brankář domácího týmu Jiří Maleček.

Dalším důležitým zápasem byl souboj o 3.místo mezi HC_Tukani a Plzáci. V tomto zápase měli domácí mírnou převahu, avšak během první poloviny zápasu se dostali do dvoubrankového vedení Plzáci. Po sérii hostujících vyloučení se už jen domácímu Krátkému podařilo v jedné z přesilovek snížit na konečných 1:2. 3.místo v Prazdroj lize tak patří Plzákům, čtvrté Tukanům.

Ve skupině o 5.-8.místo jde už delší dobu o souboj týmů oldman a Kudrnatý Vopice o 6.místo. Oba týmy v posledním kole prohráli shodně 1:0. Před posledním zápasem, kterým je dohrávka 5.kola Kudrnatý Vopice - Ton Boys, je již jasné, že 6.místo obsadí oldman. Tříbodový náskok už mohou Vopice jen srovnat a vzhledem k lepším vzájemným zápasům tak oldman 6. místo udrží.

Dnešní dohrávkou tak bude zakončen premiérový ročník Prazdroj ligy a diváci i manažeři se již určitě těší na start 2.ročníku, který připadá na sobotu 20.9.2008.

Zpět