Tukani pokořili Hudčice a útočí na čtyřku

22.10.2008 21:02

Boj o čtyřku nabírá obrátky! Konec všem spekulacím, zda jsou či nejsou dobrým týmem, se rozhodli učinit Tukani. Plněbodovým přísunem z tohoto víkendu se 4. místu přiblížili na 3 body a ukázali tak, že se s nimi do dalších kol musí počítat. Cenné je pro ně především sobotní pokoření vedoucího týmu Hudčic. Tukani k tomuto utkání přistoupili nebývale zodpovědně a po svém nejlepším výkonu v této sezóně zaslouženě zvítězili. Je až s podivem, že se po tomto zápase vynořili spekulace o pokusu uplácení. Důvěryhodné zdroje uvádí, že za tímto chabým pokusem o aféru stojí manažerka Ton Boys. Zřejmě snaha o odvrácení pozornosti od vlastních skandálních afér a s největší pravděpodobností i od příprav dalšího uplácení (hádejte, s kým hrají Ton Boys příští sobotu?) přiměla manažerku k takto neuváženému a dosti zoufalému kroku. Ono se v podstatě ani není čemu divit, protože Ton Boys v příštích dnech čekají nelehcí protivníci a při víkendových zápasech s dvěma posledními družstvy příliš neoslnili. Hlavně „taktický“ manévr s nasazením útočného žolíka s indexem šikovnosti 13 v utkání s týmem oldman se příliš nevydařil.

Neskutečně krásné a dramatické klání se odehrálo v neděli v Plzni, kam přijeli stále ambicióznější, ale hlavně body potřebující Plzáci. Zprvu se zdálo, že tento zápas bude pro domácí snadnou záležitostí, ale nevysvětlitelné okamžiky ztráty koncentrace Plzeňských po druhém vstřeleném gólu a na konci úvodního dějství vrátily vítr do plachet Plzákům. Vyrovnaná přetahovaná tak dospěla do prodloužení, v němž až ve 100. minutě rozhodl o bodovém bonusu pro Plzáky lotyšský legionář Kristaps Lauva. Plzáci si tak po minulém neúspěšném víkendu napravili reputaci a po dvou vítězných zápasech se posunuli na čtvrté, postupové, místo.

Naopak s prázdnou z víkendového dvojzápasu vyšlo mužstvo HC AVALAN, kterému se ztráta na čtveřici v čele zvýšila na šest bodů. Jako malá omluva pro tým může sloužit fakt, že se utkal s dvěma vedoucími týmy. Bohužel počítají se body a ty hráči tohoto mužstva tentokrát nevybojovali.

Na závěr slovíčko ke Kudrnatým Vopicím a oldman.  Vopice tentokrát nenavázali na zlepšené výkony z předchozích kol a po dvou prohrách zůstávají s 6 body předposlední. Na ně se z posledního místa dotahují hráči starého pána, kteří překvapivě obrali Ton Boys. To ovšem nemění nic na faktu, že tyto dva týmy do bojů o vyšší příčky již nezasáhnou.

Zpět