Tukani a Plzeň na čele, Hudčice ztrapněny u Plzáků

02.12.2008 21:15

Tak a je to tady znovu! Přestávka mezi dvěma sezónami se všem zdála nekonečná, ale netrpělivé očekávání o tomto víkendu skončilo. Roztočila se totiž již třetí jízda kolotoče zvaný Prazdroj liga. A že to bude atraktivní a dramatická podívaná v těchto chvílích už snad nepochybuje nikdo!

Úvodní kola přinesla hned řadu překvapení. Pro největší výprask v historii si k Plzákům dojely Hudčice.  Hudčický tým ještě nikdy nebyl potupen takovým debaklem. Marně se snažily útočné hvězdy obhájce celkového vítězství dobýt klec domácího gólmana, debutujícího Kermita Murrayho, nové plzácké akvizice z USA. Ještě 4 hodiny před úvodním buly seděl v letadle na lince New York – Vlašim, do utkání vstoupil bez rozcvičení a v závěru se mohl pochlubit bilancí 40 úspěšných zákroků. Zato jeho protějšek v dresu hostí Matěj Merta si musel připadat jako nezkušený žáček. Zvláště v první desetiminutovce 2. třetiny propustil snad vše, co na něj šlo. Že Plzáci mají mezi odbornou veřejností pověst týmu nevyrovnaných výkonů potvrdili hned nadcházející den v Plzni, kdy jim ani famózní Murray nebyl nic platný. Doplatili hlavně na svou nedisciplinovanost a po zbytečných vyloučení Uhera a Koláře inkasovali dvě rozdílové trefy. Kdo pochyboval, že se hudčičtí hráči z vysoké porážky do následujícího utkání nevzpamatují, dostal snad dostatečnou odpověď v podobě výhry nad mátožnými Kudrnatými Vopicemi.

Žádný vstřelený gól a skóre 0:5, to je tristní bilance Ton Boys. Mužstvu, které se netají ambicemi konečně proklouznout do finálové skupiny, se jeho sen vzdaluje hned po úvodních dějstvích. Nejprve v sobotu byla jejich aréna vyloupena zkušeným týmem z Plzně a v neděli si překvapivě dojeli pro prohru k oldmanovi. Ani úporná snaha útočníků Ton Boys nestačila na vynikajícího domácího gólmana a jen jediná povedená akce z 2. třetiny stačila oldmanům ke konečnému vítězství. Rovněž nulu ve svých aktivech mají Kudrnatý Vopice, což už ovšem patří k tradičnímu koloritu soutěže.

Při pohledu na čelo tabulky každého napadne, že si po minulé neúspěšné sezóně chtějí Tukani udobřit své fanoušky. Dvě suverénní vítězství bez inkasovaného gólu mluví za vše a vypadá to, že tento tým finálová skupina nemine. Uvidíme, zda svou pozici potvrdí i příští víkend, kdy je čekají ambiciózní Plzáci a Ton Boys. Hned za nimi v těsném závěsu o skóre figuruje taktéž s plným počtem bodů Plzeň, o jejímž úspěšném vstupu do ročníku bylo referováno v odstavcích o týmech z Vlašimska.

Bude příští víkend ve znamení návratu Hudčic na přední pozice? Vstřelí Kudrnatý Vopice konečně gól? Bude pokračovat propad Ton Boys? Nechme se překvapit!

Zpět