Tragičtí Tukani, ve Sparta Areně se v sobotu nehrálo

25.09.2008 13:04
Shrnutí úvodních kol Prazdroj ligy

Ještě jsme se nevzpamatovali z dramatického závěru premiérového ročníku Prazdroj ligy a  o minulém víkendu už opět v 8 arenách brázdila kluziště nabroušená ostří hokejistů 8 týmů, kteří v následujících týdnech budou usilovat o prestižní trofej vítěze za další ročník.

Ovšem abychom byli přesní, údaj v 8 arenách zas tak neodpovídá. Naprosto skandálně totiž začala sezóna u týmu Ton Boys. Zřejmě obavy z hrozícího debaklu od jednoho z favoritů Prazdroj ligy HC Karhu Hudčice, přiměly manažerku mužstva naplánovat si na termín 1. kola utkání s jiným soupeřem. Hudčičtí hráči trpělivě se připravující na vstup do soutěže a soustřeďující svou energii na úspěšný úvod sezóny, tak museli změnit svůj program. Hudčický manažer nechtěl hráče zatěžovat zdlouhavým cestováním nebo vystavovat riziku zranění, proto týmu naordinoval volný den, který většina hráčů završila večerní návštěvou taneční zábavy s kapelou Anča Band.

Co se tedy dělo na ledě? V předvečer úvodního buly na zasedání manažerů se hodně ale hodně nahlas mluvilo o novém favoritovi soutěže, jímž měl být značně posílený tým Tukanů. Ovšem předpokládaný favorit v zahajovacím zápase hned krutě narazil a před výtečnou návštěvou 4442 diváků byl doslova smeten útočnou lavinou nováčka ligy HC AVALAN. V následujícím kole si v zápase týdne dojel pro výprask do Hudčic, jejichž hráči si přenesli pohodu z tanečního parketu na led zimního stadionu, a s nejhorší obranou na posledním místě tak průběžně uzavřel pomyslný peloton.

Naopak s velkou noblesou zvládl úvodní zápasy obhájce trofeje HC Plzeň, který nepřipustil žádné komplikace a vyprovodil v sobotu mužstvo oldman výsledkem 5:1 a v neděli debaklem 7:0 schladil nováčkovskou euforii u HC AVALAN. Že v této sezóně se bude muset počítat i s Plzáky nás přesvědčují jejich první výsledky a hlavně 2 vychytané nuly jejich brankáře budí značný respekt.

Co se to ale děje ve VoPičárně? Že by Vopičí kousky už diváky nebavily? Ani Dustin Hoffman a Michael Duglas nedorazili! Na to oblečená Jiřina Bohdalová není zvyklá! Návštěvnost ve vopičí kleci se rapidně snížila. Ty tam jsou návštěvy přes 3 tisíce. Co takhle změnit repertoar? Třeba střílet góly! V úvodních zápasech se útok Kudrnatých Vopic vůbec neprosadil. Dokonce i brankář Ton Boys si připsal vychytané čisté konto a to je co říct.

Program úvodních kol byl zakončen včerejší dohrávkou Ton Boys s Karhu Hudčice. Že hráči domácího týmu neuniknou trestu za víkendové lehkovážné rozhodnutí manažerky, bylo jasné hned od počátku. Řádění útočníků hostí neznalo mezí a výsledek 6:0 je pro domácí tým v podstatě výhrou. Hráči Hudčic se jednoduše rozhodli, že milovníky statistik nebudou trápit hrou “Zapamatujte si jméno hráče” a  tabulky kanadského bodování a střelců opět nekompromisně ovládli.

Zpět