Systém soutěže pro 78. ročník

06.04.2023 10:21

Se závěrem právě skončeného ročníku nás opustily dva týmy, a proto jsme se rozhodli pro následující ročník pozměnit formát soutěže. Ve druhé lize by totiž zůstaly jen dva seniorské týmy proti zbytku juniorských, proto tyto dva seniorské týmy přesouváme do 1. ligy, která se rozroste na 14 tymů ve dvou skupinách po sedmi.

Základní část se nadále bude hrát dvakrát každý s každým (14 kol) a v každém kole bude mít jeden z týmů ve skupině volno.

Po základní části postoupí z každé skupiny 3 nejlepší týmy do finálové skupiny, kam se jim započítají vzájemné zápasy s ostatními postupujícími a ve finálové skupině se v šesti kolech utkají s týmy, které postoupily z druhé skupiny.

Týmy, které po základní části obsadí 4. až 7. místo ve skupině, odehrají sérii play-off o konečné umístění proti týmu na stejné pozici ve druhé skupině (na 3 vítězné zápasy). Tedy A4 proti B4, A5 proti B5, atd.

Druhá liga se ruší a nově vzniká juniorská U23 liga, kde mohou startovat U23 týmy těch manažerů, kteří mají svůj tým v seniorské Prazdroj lize. Počet kol, systém soutěže atd. bude ještě upraven podle počtu účastníků.

Aktuální přehled hracích dní v našich ligách a poháru najdete zde: Hraci dny_PL+PC.pdf (47,2 kB)

-Rosta79-

Zpět