Suverénní Kelty doprovodí do finálové skupiny Košutka a Neveklov. Skupinu B čeká nervydrásající závěr.

14.05.2018 18:58

Suverénní Kelty doprovodí do finálové skupiny Košutka a Neveklov. Skupinu B čeká nervydrásající závěr.

Mílovými kroky postoupila vpřed základní část 52. ročníku Prazdroj ligy. Do jejího konce zbývá odehrát 2 kola, je tedy na čase podívat se na situaci v jednotlivých skupinách.

Naprosto jednoznačně se vyvinula situace ve skupině A. Po 8 odehraných kolech jsou známy jména všech postupujících do finálové skupiny. Jako suveréni si počínali hráči Kelts Blatná. V žádném odehraném utkání nepoznali hořkost porážky ani ztrátu bodu a s 8 vítězstvími vévodí tabulce skupiny. S odstupem 6 bodů se za Jihočechy nachází dvojice Pilsner Urquell Košutka – JZD Neveklov. Při pohledu na umístnění pod nimi je ale ztráta na čelo nemusí mrzet. Na Fifejdské Havrany a Tukany mají luxusní náskok 12 bodů. Naopak bez jediného získaného bodu na samém dně tabulky skupiny A nachází prvoligový nováček Žalman Team.

Zcela opačná je situace ve skupině B. 2 kola před koncem žádný z účastníků nemá jistý postup. O 3 místa ve finálové skupině je stále ve hře 5 týmů. Nejlépe jsou na tom Ohrazenice. Obhájce titulu má na svém kontě 15 bodů, ale v závěsu na něj číhají další vlčáci. Od zatím patých PRAGUE KINGS je dělí pouze tříbodový rozdíl. Veledůležitý souboj čeká lídra skupiny příští sobotu, kdy ve své aréně přivítá třetí Snail Hunters. Kdyby minimálně zopakovali výsledek z předchozího vzájemného duelu, kdy si z východu Čech odvezli 2 body za výhru 3:2 po samostatných nájezdech, určitě by se nezlobili. V závěrečném kole je totiž čekají poslední HC Resii, kterým již o nic nejde. Na prozatímním druhém místě nyní figuruje HC Mladý Smolivec se ztrátou 1 bodu na čelo. I toho čeká měření sil s posledním týmem tabulky, a to už v sobotu a určitě bude chtít vrátit Resii prohru 4:3 v prodloužení ve 4. kole. Následující den může pojistit účast mezi elitou na ledě R.B.H. Uvidíme, zda se zopakuje přestřelka z 5. kola, kdy R.B.H přetlačili Mladý Smolivec před jeho domácím publikem 6:5. Ruda Boys z Havířova jsou nyní o skóre čtvrtí a mají stejný bodový zisk jako pátí PRAGUE KINGS. A právě tyto dvě mužstva svedou souboj o důležité body v předposledním kole. R.B.H mají svému soupeři co vracet, poněvadž naposledy s nimi prohráli 3:1. Uvidíme, s jakou nadějí pak PRAGUE KINGS vyrazí ke svém poslednímu utkání v základní části ke Snail Hunters. Nebude asi překvapením, že by v něm chtěli prorazit brány k návratu do bojů o medaile a zároveň vrátit potupnou prohru 7:2 z předchozího vzájemného duelu. Příští víkend nás tedy čeká nervydrásající závěr základní části.

Pepka 14.5.2018

Zpět