Snail Hunters zaslouženě vítězem 53. ročníku! Po 12 sezónách slaví titul!

26.08.2018 21:55

53. ročník Prazdroj ligy závěrečnými zápasy dokráčel ke svému konci. Prazdrojligová redakce v této sezóně bohužel pracovala ve výrazném prázdninovém módu. Jako mírné zadostiučinění  věrným čtenářům tak alespoň poskytne svůj pohled na vyvrcholení finálové skupiny.

Po 8 odehraných kolech byla situace v tabulce finálové skupiny následující. První Snail Hunters měli na svém kontě 20 bodů, za nimi druhé Ohrazenice o 2 body méně, třetí Pilsner Urquell Košutka bodů 15 a ve hře o medaile ještě zůstali čtvrtí PRAGUE KINGS s dvoubodovým odstupem na třetí pozici. Pátí JZD Neveklov i poslední Kelts Blatná se 4 respektive 2 body neměli na lepší než pátou příčku šanci. Už od úvodního kola finálové skupiny snahu Snail Hunters přerušit vládu Pilsner Urquell Košutky nad soutěží rámovali těsné výhry o jeden gól. Jedinou prohru dosud zaznamenali ve čtvrtém kole právě na ledě úřadujících mistrů Pilsner Urqull Košutky. Dechberoucí bitvu rozhodl 4 a půl minuty před koncem vítězným přesilovkovým gólem na 7:6 plzeňský Reid Weeks. Stejný soupeř čekal na vedoucí tým v předposledním kole. V případě úspěšné odvety mohli Hunters Plzeňáky od nadějí na další obhajobu titulu definitivně odstřihnout. A bylo to opět skvělé představení od obou týmů. Po dvou třetinách svítil na ukazateli skóre vyrovnaný stav 2:2. Ve 45. minutě se prosadil domácí Kauri Pantelejev a poslal Hunters poprvé v zápase do vedení. O rychlou odpověď se ale ještě v téže minutě postaral Marko Mäkelä a krátce na to zařídil hostům vedení 4:3 Valentýn Bauer. V 52. minutě ale bylo opět vyrovnáno. To geniální nahrávku zpoza brány od Lukáše Šindlera zužitkoval Medard Bureš. Nerozhodný stav 4:4 vydržel až do poslední minuty. Když už se zdálo, že duel směřuje do prodloužení, vybojoval kotouč plzeňský obránce Agnis Audiņš, posunul ho na Raiva Priedītise, který v čase 59:25 překonal Karla Cimrmana v bráně domácích a rozhodl tak o výhře Košutky 5:4. Tímto výsledkem se stále ještě úřadující mistři mohli udržet ve hře o titul, ale nakonec udělali radost druhým Ohrazenicím. Ti díky lepší koncovce a spolehlivému výkonu gólmana Radka Dubského přehráli PRAGUE KINGS na jejich ledě 4:0, čímž se před závěrečným kolem posunuli na čelo tabulky finálové skupiny. Zároveň rozhodly, že obsazení týmů na pomyslných stupních vítězů zůstane stejné jako v předchozím ročníku a poněvadž v nadcházejícím závěrečném kole se ve vzájemném duelu utkali první dva týmy, definitivně utnuly naděje Košutky na obhajobu mistrovského titulu.

Velké finále tedy nadešlo v posledním kole, ve kterém první Ohrazenice přivítali druhé Snail Hunters. Domácí Ohrazenice vstoupily do utkání lépe. V 9. minutě při početní výhodě otevřel skóre zápasu Otto Bertram. V polovině 11. minuty už ale bylo vyrovnáno. Svoje životní představení v ní zahájil Ondřej Mikula. Nerozhodný stav vydržel do úvodu prostřední části. V její 3. minutě poslal Hunters do vedení svým druhým gólem v zápase Ondřej Mikula. O 10 minut později putoval na trestnou lavici ohrazenický Severo Cristanelli a první vyloučení domácích v zápase o minutu později potrestal opět Ondřej Mikula. Završeným hattrickem tak zařídil pro svůj tým vedení 3:1. A protože se do konce utkání už žádný ze soupeřů neprosadil, znamenal zároveň zisk již 9. prazdrojligového titulu pro Snail Hunters, prvního po dlouhých 12 sezónách. Ohrazenice se tak museli smířit s druhým místem. Třetí, bronzovou, pozici i přes prohru s posledními Kelts Blatná 6:4 získala Pilsner Urquell Košutka.

Pepka 26.8.2018

Zpět