Pro PRAGUE KINGS a R.B.H místo ve finálové skupině nezbylo.

21.05.2018 19:18

Zápasy závěrečných 2 kol zakončily základní část 52. ročníku Prazdroj ligy. Veškerá pozornost byla upínána na prvoligovou skupinu B, ve které si to , jak bylo avizováno před týdnem, 5 týmů rozdalo o 3 postupová místa.

Po předposledním kole bylo jisté, že ze hry o finálovou skupinu vypadli PRAGUE KINGS. V důležité bitvě proti R.B.H prohrávali od 29. minuty, kdy se ve vlastním oslabení prosadil Viktors Kalniņš. Vyrovnání se Pražané dočkali ve 4. minutě třetí třetiny. Protiútok jejich první formace zakončil Dominik Terrazzano. Rozhodnutí o osudu zápasu i nadějí PRAGUE KINGS v boji o finálovou skupinu nadešlo v závěrečné desetiminutovce. V 53. minutě nejprve Daniel Míka vrátil R.B.H vedení a 3 a půl minuty před koncem v početní výhodě pečetil vítězství Severomoravanů 3:1 Linus Boric. Naopak ve hře o postup po sobotním kole zůstali Snail Hunters, kteří vybojovali důležitou výhru 4:3 na ledě dosud vedoucích Ohrazenic. O gól se povedlo zvítězit i Mladému Smolivci, jehož hráči proti posledním HC Resii dokázali otočit nepříznivý vývoj z 0:2 na 3:2.

Klíčový duel, který nakonec rozhodl o postupové trojici, v posledním kole sehráli R.B.H a Mladý Smolivec. Do utkání vstoupili lépe hosté z Podtřemšínska. Už po minutě a 25 vteřinách hry otevřel skóre zápasu Rút Pánek. Domácí odpověděli na konci 9. minuty. Vyloučení mladosmoliveckého Martina Šafránka potrestal Josef Tomeš. I úvod druhé třetiny patřil hostům. Zase po minutě a půl hry se podruhé v zápase prosadil Rút Pánek a vrátil Mladému Smolivci vedení. R.B.H se tentokrát na patřičnou odpověď nezmohli. Že si snad domácí prodlužují přestávku ukázal i úvod závěrečné třetiny. Po pouhých 10 vteřinách po buly ve středovém kruhu se prosadil Rudolf Holub, který zvýšil už na 3:1. Ve 43. minutě pak definitivně zlomil odpor domácích gólem na 4:1 Vilém Komárek. Tímto výsledkem si Mladý Smolivec zajistil triumf ve skupině, naopak R.B.H už nemohli nikoho před sebou předstihnout. Ohrazenice si postup pojistili výhrou 5:2 na ledě Resii, přičemž rozhodující třígólový náskok si zajistil během úvodní třetiny. Prohra Snail Hunters 4:2 s PRAGUE KINGS na podobě postupové trojici nic nezměnila.

Pepka 21.5.2018

Zpět