Prazdroj ligu opustily legendy

10.12.2008 11:11

Život tomu asi tak chtěl. Stejný den, stejné utkání, stejné příjmení. Zápas Prazdroj ligy mezi hudčickým Karhu a Plzní byl poslední pro hráče s příjmením Komárek, pro hudčického Leopolda a plzeňského Tomáše. Legendy a pověsti hovoří o tom, že to byli bratři, které zlá macecha odložila kdesi v brdských lesích. Bratři to sice nejsou, ale kdo ví, tuto legendu nikdo nikdy nevyvrátil.

Plzeňský Tomáš Komárek je doposud nejproduktivnějším obráncem historie klubu. Nikdy za svou bohatou kariéru nehrál za žádný jiný tým, byl symbolem dnes již málo vídané věrnosti klubu. Dlouhou dobu hrdě nosil kapitánské céčko na prsou. Čas a dravé mládí však v Plzni nejdou zastavit. Jelikož Tomáš ještě nehodlá pověsit své kaničky od bruslí na hřebík, požádal svého manažera o uvolnění z klubu a na závěr své úspěšné kariéry přestoupil o jednu soutěž níž, tedy do české 8.ligy. Jeho funkci kapitána přebírá jeho dlouholetý parťák, bez nadsázky jeho hokejové dvojče z obrany, Jakub Černý.

Leopold Komárek byl na rozdíl od Tomáše útočník, který se v sestavě hudčického klubu objevoval od jeho založení. V časech první hudčické zlaté generace byl dvorním nahrávačem střelecké legendy klubu Huberta Anděla a spolu s centrem Ondřejem Bartoňem vytvořili bájnou útočnou trojici, která byla hlavním pilířem pro postup klubu do 9. a následně do 8. ligy. V posledních sezónách se již neobjevoval na předních příčkách klubových statistik, ale svým zodpovědným a poctivým přístupem ke každému zápasu byl stále důležitou součástkou hudčické sestavy. Stejně jako v Plzni, tak i v Hudčicích jde dravé mládí dopředu a stejně jako Tomáš tak ani Leopold ještě nechce odejít do hokejového důchodu. Již v těchto dnech rozdává radost fanouškům v klubu 8. slovenské ligy.

Kterému z týmů chybí Komárek víc je zatím jasné. Plzeň rozdrtila Hudčice 8:1.

Zpět