Prazdroj liga? Nic nového. Skandály a drama

09.10.2008 11:06

To se nám ten 2. ročník pěkně rozjel. Čeho se v něm ještě dočkáme? Nejprve odložený zápas, pak úplatkářská aféra (ať žije rum a bábovka!) a nyní dokonce kontumace. O skandály opravdu není nouze. Kam se hrabe fotbalová Gambrinus liga! Z dosud neznámých důvodů totiž nebylo odehráno utkání mezi týmy HC AVALAN a oldman a představenstvo soutěže tak sáhlo k nepopulárnímu a dosud nepoužitému opatření, ke kontumaci. Snad se postižený tým do budoucna poučí a vedení soutěže nebude muset sahat k tak nepopulárním opatřením. O výsledcích v Prazdroj lize se musí rozhodovat na ledě, ne u kancelářských stolů!!!

Největším tahákem uplynulého víkendu bylo jistě benešovsko-vlašimské derby mezi HC Tukani a Plzáky. Domácí po špatném úvodu v lize potřebovali bodovat jako sůl, aby si udrželi kontakt s elitní čtyřkou, ovšem ukázalo se, že toto mužstvo ještě není na tak vypjaté zápasy připraveno. Hostující tým byl především v první a druhé třetině jasně lepší a dokonce ve 31. minutě po čtvrtém gólu vyhnal z klece domácího brankáře. Do závěrečné třetiny však Tukani nastoupili jako vyměnění a snažili se ze všech sil výsledek zvrátit, ovšem na víc než na zdramatizování zápasu to nestačilo.

Špatnou střeleckou náladu si Tukani přenesli i do následujícího klání s Ton Boys, kteří se i díky této výhře drží na velice pěkném druhém místě a za favoritem HC Karhu Hudčice zaostávají jen o skóre. Při pohledu na výsledky Ton Boys vytane i nezasvěcenému jedinci na mysli otázka, zda má manažerka zapotřebí předem si domlouvat výsledky zápasů a čelit tak ostudě v úplatkářské aféře. Nedá se nic dělat, je to za námi a všichni manažeři se již nyní těší na další zasedání, v němž se budou moci přesvědčit o cukrářském umění slečny manažerky zakousnutím se do rumové bábovky.

V uplynulém víkendu jsme byli svědky i jedné dosud nevídané události. Ano, je to tak. Kudrnatý Vopice přetrhly střeleckou smůlu! Ba co víc! Střelecké zmrtvýchvstání Vopičích kanonýrů odnesli dva loňští finalisté! Gejzíry výbuchů radosti střídaly potoky slz dojetí. V neutuchající euforii si ovšem Vopice nevšimly, že jim jejich soupeři při utkáních nasázeli 6 resp. 7 gólů. A tak Vopičí tým zůstává po šesti odehraných kolech beznadějně poslední s nulovým bodovým ziskem.

Naopak na čelo tabulky se vrátili hudčičtí ostrostřelci díky dvěma povinným vítězstvím. Skvělé výkony, vysoké nasazení, atraktivní pojetí hry, to jsou atributy, které zdobí jednoho z největších favoritů Prazdroj ligy. V posledních zápasech své soupeře vůbec nešetřili a oběma dohromady nastříleli 16 gólů. Jejich pozice ovšem není ani zdaleka suverénní. Těžce jim dupou na paty již výše zmiňovaní Ton Boys a v tříbodovém závěsu se pak drží duo Plzeň Plzáci. Je více než jasné, že v následujících kolech nebude o dramatické situace nouze.

Zpět