PRAGUE KINGS a Ohrazenice doplnili finálovou šestici. Boje o medaile bez obhájce titulu.

08.10.2018 21:13

Posledními zápasy dospěla ke svému konci základní část 54. ročníku Prazdroj ligy. V obou prvoligových skupinách zbývalo dořešit, který z týmů zaplní poslední dvě volná místa ve finálové skupině.

Ve skupině A si to v přímém souboji o postup rozdali třetí PRAGUE KING se čtvrtými Snail Hunters. Pražané měli na svého hosta šestibodový náskok a vzhledem k tomu, že z předchozího vzájemného duelu na východě Čech si přivezli výhru 5:3, k jistotě účasti v bojích o medaile si mohli dovolit i o jeden gól prohrát. Do utkání lépe vstoupili Hunters. V úvodní desetiminutovce sice nevyužili dvě přesilové hry, ale ve 12. minutě se už radovali. Po přihrávce zpoza brány od Jakuba Dunky se přesně trefil Leoš Pospíšil. Ve 14. minutě nedobrovolně putoval na trestnou lavici domácí Lukáš Dobrovolný a jeho nedisciplinovanost bleskově využil Tomáš Kotek. KINGS se dostali ke slovu až necelé 2 minuty před prvním odchodem do šaten. Na rozdíl jediného gólu snížil Mathias Juul. Krátce po návratu na led se ale opět radovali hosté. Dvougólový náskok jim vrátil Medard Bureš. Pak led patřil jednoznačně domácím, jmenovitě útočníkovi Emilu Kutasovi. Na konci 24. minuty nejprve snížil na 3:2 a o 4 minuty později vyrovnal. Podruhé do šaten ale nakonec odcházeli spokojenější hráči se šnekem na prsou. Ve 35. minutě druhou přesilovou hru v zápase využil Ondřej Mikula. Po dvou minutách hry v závěrečné třetině to bylo opět o dva góly. Spolupráci z úvodní třetiny si zopakovala dvojice Dunka – Pospíšil a druhý jmenovaný zvýšil na 5:3. Postup Pražanů do finálové skupiny se začal poněkud vzdalovat a už už to vypadalo, že o něm budou muset rozhodnout až o 24 hodin později na ledě vedoucího Mladého Smolivce. Na konci 47. minuty se ale k puku opět dostal Emil Kutas a zvršeným hattrickem snížil na 5:4. Tento stav se dokonce zápasu už nezměnil a tak domácí PRAGUE KINGS se i přes prohru mohli radovat z postupu do finálové skupiny. Ten nakonec dokázali ztvrdit ziskem bodu v Mladém Smolivci po prohře 2:3 po prodloužení. Snail Hunters jako obhájce titulu se musel smířit s boji ve skupině o udržení.

O posledním postupujícím ze skupiny B nakonec muselo rozhodnout až poslední kolo. V předposledním kole mohli postupovou tajenku definitivně rozluštit Ohrazenice na ledě vedoucí Pilsner Urquell Košutky. Plzeňané ale potvrdili svou kvalitu a Ohrazenice přehráli 4:1. Ve hře o finálovou skupinu před závěrečnými zápasy zůstal JZD Neveklov, který deklasoval R.B.H 9:1 a třetímu místu se přiblížil na jeden bod. Vzájemný duel o postup mezi Ohrazenicemi a Neveklovem mělo na programu právě poslední kolo. Jako první se prosadili hostující Družstevníci. Už po minutě a půl hry otevřel gólový účet zápasu Marek Tesař. Přesně o 3 minuty později bylo vyrovnáno. Protiútok úspěšně zakončil Matthieu Vuong. Na konci 8. minuty už Ohrazenice vedli. Opět z protiútoku se tentokrát prosadil Otto Bertram. Do konce úvodní třetiny ještě stačili domácí náskok navýšit. Gól do šatny Neveklovu přichystal jak jinak než z protiútoku Uladzimir Silanau. Úvod druhé části patřil opět hostům. Na rozdíl jediného gólu dokázal snížit Tomáš Průcha. Jenže krátce na to se podruhé v zápase prosadil Uladzimir Silanau a bylo to opět o 2 góly. Přesně v čase 25:00 zakončil gólem další z protiútoků domácích Raitis Niedre a upravil tak na 5:2. To už nevydržel strážce neveklovské svatyně zkušený Grujo Kostov a přenechal tak místo svému kolegovi Jiřímu Vojtkovi. Ten zůstal nepřekonán do 33. minuty. Na 6:2 v přesilové hře zvýšil a hattrick završil Uladzimir Silanau. Zbylý průběh zápasu hostující Družstevníci vůbec nezvládli. Do konce druhé třetiny ještě domácí využili další 2 početní výhody a za stavu 8:2 po 40 minutách hry bylo o obsazení posledního volného místa ve finálové skupině prakticky rozhodnuto. V závěrečné třetině pak Ohrazenice svůj výborný výkon korunovali dalšími 3 góly a tak na konci zápasu se mohli společně se sedmi a půl tisícovkami diváků radovat z postupové výhry 11:3.

Pepka 8.10.2018

Zpět