Postupová tajenka zní: Hudčice, Plzeň, Plzáci, AVALAN

03.11.2008 22:18

Poslední písmenka v tajence křížovky zvané finálová skupina Prazdroj ligy jsou známé. Poté, co si minulý víkend zajistili postup týmy Hudčic a Plzně, stejného cíle dosáhli Plzáci a HC AVALAN. Po posledním kole základní části však v tabulce mezi 3. až 5. místem nastala neobvyklá situace. Všechny týmy v tomto rozmezí měli stejný počet bodů a o konečném umístění tak muselo rozhodnout pravidlo o vzájemných zápasech mezi těmito týmy. Pravidla Prazdroj ligy jsou neúprosná a ty rozhodly tak, že černý Petr v podobě nevděčného pátého místa a tím i jen nepopulárních bojů ve skupině útěchy o 5. – 8. místo zůstal v rukou bojovníků z týmu Tukanů.

Jak ale dramatické vyvrcholení základní části probíhalo? V minulém souhrnu bylo poznamenáno, že nejvýhodnější pozici před těmito boji mají s náskokem pěti bodů na nepostupové pozice Plzáci. Ti ale s bohorovnou přehlíživostí oba víkendové zápasy doslova pohřbili. V sobotu jim byl nemilosrdně uštědřen ostudný debakl 1:9 od HC AVALAN a při nedělním domácím defilé, ve kterém přivítali odvěkého rivala z Hudčic, se štěstím vydolovali bod po prohře v prodloužení 2:3. V té době se ještě dohrával duel mezi Plzní a Tukany, ve kterém hosté s přehledem vedli 3:8, a místní hlasatel oznámil konečný výsledek z Vlašimské arény. V tu chvíli na střídačce Tukanů propukla bezmezná radost a euforie, která se bezprostředně po skončení utkání změnila v pocity zmaru a zklamání, poněvadž hlasatel dodatečně doplnil svou zprávu o dvě slovíčka: po prodloužení.  Získaný bod měl tedy pro Plzáky cenu zlata. Jinak výsledkově vydařený víkend měl pro Tukany naopak hořkou příchuť, protože po dvou výhrách v posledních kolech měli vytoužený postup na dosah. Závěr základní části se ani trochu nepovedl Ton Boys, kteří v zápase týdne podlehli po boji právě Tukanům 1:2 a v následujícím utkání pomohli odevzdaným výkonem k postupu HC AVALAN, kteří v pohodě zvítězili 4:1. Hráčům Ton Boys a jejich manažerce, i přes slibný začátek v základní části, tak zbyly jen oči pro pláč a zoufalé a ničím nepodložené spekulace o korupci či domlouvání výsledků mezi manažery Hudčic, Plzně a Tukanů.

Vítězství v základní části zaslouženě obhájili hráči HC Karhu Hudčice, kteří si toto umístění vybojovali již výhrou 4:0 v sobotním duelu proti týmu oldman. V prvním víkendovém zápase si také vylepšili své statistiky hráči z Plzně blyštivým vítězstvím u Kudrnatých Vopic 9:1 a zajistili si tak konečné druhé místo. Vopice si chuť zpravily v repríze bitvy o dno proti oldmanům po vítězství 2:1 a vylepšili si tak pozici do příštích bojů ve skupině o 5. – 8. místo.

Zpět