Po 4 kolech Prazdroj liga nebývale vyrovnaná. Úplatkářská aféra na obzoru.

30.09.2008 10:04

Tohle Prazdroj liga nepamatuje!!! Po 4 odehraných kolech mají první čtyři mužstva v tabulce stejný počet bodů a další dva týmy na ně ztrácí pouhé 3 body. Druhý ročník Prazdroj ligy je neskutečně vyrovnaný. Není proto divu, že dramatické zápasy lákají stale větší množství diváků. Šlágr víkendu, reprízu loňského rozhodujícího zápasu, mezi HC Plzeň a HC Karhu Hudčice sledovalo v ochozech 5 203 diváků, což je prozatím, nepočítáme-li k prasknutí narvané tribuny Vlašimské arény hudčickými fanoušky při památném zápase Plzáci – Hudčice, historický rekord Prazdroj ligy. Nutno poznamenat, že o tak vysokou návštěvu se velkou měrou zasloužili věrní fanoušci hostujícího týmu, které od časných ranních hodin přiváželi po železnici speciálně vypravené lokálky. Při zápase pak jako jeden muž povzbuzovali svůj tým s nasazenými medvědími hlavami, kterými chtěli zaplavit led, pokud některý z jejich miláčků vsítí v průběhu utkání hattrick. Že proti sobě hrají dva nejlepší týmy Prazdroj ligy bylo všem jasné hned od úvodního buly. Minutu co minutu, střídání co střídání se přelévaly nebezpečné útoky ze strany na stranu. Odskočit na více než jeden gól nebylo v silách ani jednoho z týmů. Oslavu hokeje tak rozhodl 3 minuty před koncem hudčický ostrostřelec Jakub Hrdlička. Už už létaly na plzeňský led medvědí hlavy, ale pár vteřin před závěrečnou sirénou při domácí power-play, stejný hráč přestřelil prázdnou bránu. To ovšem radost z vítězství 5:4 hráčům ani fanouškům nezkazilo.

Co už se proslýchalo a o čem se mluvilo už delší dobu, v těchto dnech vyplulo na povrch v celé své nahotě. Již od minulé sezóny sledujeme stale stejný scénář. Šňůra vítězství Plzáků je náhle a "překvapivě" přerušena porážkou od Ton Boys. Zde přinášíme neprůstřelný důkaz v podobě přepisu telefonních odposlechů hovorů mezi manažery obou týmů:

"Beranku, kamaráde bratříčku, můžeš mluvit?"
"Jasně, ségra. Prej mám napíchlej telefon, ale to je mi jedno."
"Ty vole, já jsem úplně v hajzlu. Tuhle sezónu prostě musim do čtyřky. Jenže teď k nám přijely Hudčice s těma svýma hovadama a zas jsme dostali strašnej klepec. Potřebuju se z toho srabu dostat. Co kdybys mi pomoh jako tenkrát?"
"Dostala jsi pěknou dardu, che che. Jo, v pohodě, teď hrajeme spolu, že jo? Zas nasadim ňáký náhradníky a 3 body pro tebe nemaj kam utejct. Ty vole, škoda, že na tohle nemůžu nasadit ve Fortuně."
"Skvělý, dobře jsme to pořešili. Pošlu ti zas ňáký kapříky."
"Stačí dvě kila jablek. Hlavně ať se tohle nedozví Pepka, ta mrdka mediální. Ty vole, já tady plivu krev pro naší ligu a von pak v tom svym článečku vo nás napíše jednu blbou větičku. Že prej gólman si zaslouží respekt. Ty vole, to bych blil."
"To mi povídej, ty články nestojej fakt za nic. To ani netuší, že jsem si ten zápas na minulej víkend naplánovala proto, že se mi v aréně rozpustil led." ...

Toto byl jen krátký úryvek z jejich rozhovoru. Inkriminovaná událost se bude muset prošetřit na dalším zasedání manažerů. Takto si zahrávat s dobrým jménem soutěže nelze!

Zpět