Plzeň nadále bez porážky, Hudčice a Plzáci se zvedají

16.12.2008 10:25

Neskutečně vyrovnaný a dramatický, tak by se dal charakterizovat 3. ročník Prazdroj ligy těsně před polovinou základní části. Pohled na tabulku nenechává nikoho na pochybách, že souboj o finálovou čtveřici bude otevřený až do závěrečné vteřiny posledního kola.

Toto tvrzení se ovšem netýká hráčů plzeňského hokejového klubu. Ani tento víkend nenašli přemožitele a pevně se tak usadili v čele tabulky s luxusním náskokem 6 bodů na druhé Tukany. Právě oni mohly být prvním týmem, který dokázal prozatímního suveréna pokořit. V nedělním vzájemném duelu již vedly 3:1, ale díky drtivému finiši dokázali plzeňští ve 3. třetině vyrovnat a následně v prodloužení rozhodnout o svém vítězství. Tukani vůbec mohou být prohlášeni za smolaře tohoto víkendu, protože v předchozím utkání s Hudčicemi ještě necelé 3 minuty vedly o gól, ale zřejmě podlehnutí euforii způsobilo, že se domácím v samém závěru podařilo vyrovnat a v nastaveném čase poslat vzkaz do Plzně, že Tukani to v prodloužení neumí. Hudčické plejery samozřejmě úspěšný obrat povzbudil do dalšího dne, kdy suverénně přejeli soupeře HC AVALAN a vyhoupli se tak na třetí příčku jen s bodovou ztrátou na Tukany. Je vidět, že důsledné pohovory manažera s hráči a neplánovaná návštěva hudčického starosty se zástupcem generálního sponzora v šatně před zápasem s Tukany přinesla své ovoce.

Stejný bodový počet jako Hudčice mají po posledních dvou kláních i hráči týmu oldman, prozatímní překvapení ročníku.  Uvidíme, zda výsledkové úspěchy tohoto týmu budou i nadále pokračovat, protože je více než jasné, že tak jako Kudrnatý Vopice, mu již žádný jiný tým k vítězství nepomůže. Naprosto nepochopitelně nemohl být souboj mezi Kudrnatými Vopicemi a oldmanem odehrán, jelikož manažer  Kudrnatek OpiceJack neodeslal hostům výzvu. Marné jsou výmluvy, že oznámení o výzvě se zatoulalo kdesi na pobočce České pošty. Podle důvěrných informací se manažer Vopic pravidelně odává alkoholovým dýchánkům ve společnosti osob s pochybnou pověstí a svůj tým trestuhodně zanedbává. Bohužel i toto může být důsledek neúspěšných výsledků v prestižní soutěži.

Jen o další bod v závěsu jsou mužstva našich dvou sourozenců Plzáci a Ton Boys.  I přestože na slova plzáckého manažera často nedochází, tentokrát na jeho prognózy došlo. Že to s návratem tabulky do starých časů myslí vážně potvrdily výsledky jeho týmu. Sice předvedená hra nebyla ideální, ovšem z hlediska bodového přírůstku maximálně efektivní.

Na staré časy v tabulce ovšem zřejmě s nostalgií vzpomínají u AVALAN. Po šesti odehraných kolech mají na svém kontě pouze jedno vítězství a potvrzují tak známou pravdu, že druhý ročník bývá pro mužstvo nejtěžší. Nováčkovská euforie z předchozího ročníku je pryč a zdá se, že postup do elitní čtyřčlenné skupiny se pohybuje v oblasti velmi vzdálených teorií.

 

Zpět