Okénko do 2. Prazdroj ligy: Snail Hunters B zaútočí na zlatý hattrick.

23.04.2018 15:29

Sotva utichly dozvuky 51. ročníku Prazdroj ligy, odér z rozlitého šampaňského při ohrazenických oslavách u příležitosti obhajoby mistrovského titulu ještě ani nevyčichl, a už tady máme ročník nový. Stejně jako v minulé sezóně nemůžeme úvodní souhrn nevěnovat 2. Prazdroj lize. Stejně jako v 1.  Prazdroj lize i v nižší soutěži se vítězi podařilo obhájit triumf. Poprvé v historii se tento husarský kousek povedl Snail Hunters B a tak pohledy prazdrojligové redakce opět zamířili do Bulharska.

Sehnat odvoz novinářského týmu na balkánský poloostrov bylo tentokrát velice snadné. V zahajovacím kole totiž do města Pernik, kde si své druhé sídlo vybral manažer kozo.roh, mířili hráči HC Karhu Hudčice, týmu, jemuž šéfuje sám šéfredaktor redakce Prazdroj ligy.  Rekordní návštěva ve 2. lize 8255 diváků byla zvědava, jak si výrazně obměněný kádr Snail Hunters B poradí s tradičním týmem Prazdroj ligy, který už značnou dobu žije pouze z odlesku své dávné slávy. Hudčický tým s omlazenou sestavou od úvodních minut čelil drtivému tlaku Bulharů. V bráně Středočechů už ale delší dobu spolehlivé chytá kanadský legionář David Spencer, který se v tomto zápase jakoby proměnil v kus nepropustné skály z hudčické žuly. Byl to naopak jeho tým, který v úvodu zápasu dokázal udeřit. V 6. minutě se po nahrávce Dominika Kosíka dostal k puku Jan Svoboda, který první hudčickou střelou v utkání poslal svůj tým do vedení. Snail Hunters B takřka ihned vystřídali brankáře, stáhli sestavu  na 3 formace a svůj tlak ještě více vystupňovali. Na spolehlivého Spencera ale recept najít nedokázali. Pouhých 11 střel tak stačilo Hudčicům ke konečné nejtěsnější výhře 1:0.

Na duely následujícího kola se oba týmy museli přesunout do České republiky. Béčko Snail Hunters čekala cesta do Vimperka, kde je přivítal tamní Šumavan. Po bezbrankové úvodní třetině se konečně začali prosazovat hosté. Postupně Leanid Kavaleuski, Ľubomír Šajmír, Julian Bozov a František Rychtařík zařídili úřadujícímu mistru 2. Prazdroj ligy vedení 4:0. V úvodu závěrečné třetiny se sice Šumavan dokázal svému soupeři přiblížit na rozdíl dvou gólů díky trefám Andreje Vávry. Vítězství 5:2 a tím i možná první krok k zisku zlatého hattricku ve 2. Prazdroj lize v 50. minutě pečetil Leanid Kavaleuski. Hudčice v domácím prostředí čekal další těžký soupeř, po minulé sezóně z 1. ligy sestupivší HC Vlkovice. Ani famózní výkon útočníka Evgeniye Brusnitsyna, který dokázal vsítit 4 góly, k výhře Hudčicům nestačila. K ruskému útočníkovi se nikdo nepřipojil, naopak soupeř dokázal trestat častá vyloučení jeho spoluhráčů. Rozhodující moment utkání nadešel necelých 5 minut před koncem. Marek Smutný geniální nahrávkou našel Filipa Novotného, který rozhodl o výhře Vlkovic 5:4.

Pepka 23.4.2018

Zpět