Ohrazenice zvládly šlágr a jsou půlmistrem.

25.10.2018 19:38

Souboji sousedů v tabulce byla završena první polovina bojů ve finálové skupině.

Samozřejmě nejvíce pozornosti musíme věnovat přímému souboji o první místo, který svedli první Pilsner Urquell Košutka s druhými Ohrazenicemi. Oba soupeři měli na svém kontě shodně 9 bodů a v tabulce je dělilo pouze odlišné skóre. Ohrazenice o uplynulém víkendu přišli o neporazitelnost v utkání na ledě PRAGUE KINGS, kterým podlehly 5:2. Den nato si ale spravili chuť v Tukanově, kde přestřílely Tukany 7:5. Plzeňská Košutka byla na rozdíl od svého soupeře stoprocentní. Nejprve si poradil s blatenskými Kelty na jejich ledě 6:2 a následující den před vlastním publikem s PRAGUE KINGS 8:1. Právě 8 vstřelených gólů v síti Pražanů tvořilo před středečním šlágrem rozdíl mezi prvním a druhým místem. Do bitvy o půlmistra Prazdroj ligy lépe vstoupily Ohrazenice. Už ve 4. minutě otevřel skóre zápasu Rastislau Panchanka. Radost domácích trvala něco přes 3 minuty. Autor úvodního gólu utkání v 6. minutě putoval na trestnou lavici, kde mu pobyt zkrátil vyrovnávacím gólem Sam Oosthuizen. Hráči Košutky byli v této fázi zápasu lepší a svého soupeře přehrávali, o čemž svědčí i poměr střel v první třetině 15:9 v jejich prospěch. Střelecky aktivnější byli i v prostřední části, nabídnuté šance ale v kýžený gól nepromněnili. Za to přišel oprávněný trest. V 27. minutě při hře 4 na 4 se k dorážce dostal Otto Bertram, který opět poslal Ohrazenice do vedení. I po druhé do šaten se ale odcházelo za vyrovnaného stavu. Ve 35. minutě geniální nahrávka Marka Mäkeläho našla Valentýna Bauera, který srovnal na 2:2. V závěrečné třetině se domácí hostům už střelecky vyrovnali. Aktivnější pojetí hry přineslo ovoce ve 46. minutě. Na trestné lavici v tu dobu chladil hlavu Karl Winchcombe a jeho nedisciplinovanost potrestal Szymon Adrjanowicz. Košutka se už do konce zápasu na vyrovnání nezmohla. Naopak v čase 58:25 jistil 3 body pro Ohrazenice a tím i návrat na čelo tabulky finálové skupiny Jiří Byrtus.

Třetí Mladý Smolivec čekal souboj na ledě čtvrtých PRAGUE KINGS. KINGS před tímto duelem ztráceli na svého soupeře pouze bod, Mladý Smolivec od vedoucí dvojice dělil tříbodový rozdíl. Skóre se poprvé přepisovalo v 8. minutě. Po výborné nahrávce Radima Šimečka poslal Mladý Smolivec do vedení Martin Šafránek. Stav 0:1 vydržel až do 32. minuty. V té se k puku dostal Pavel Dolejš, který výbornou nahrávkou vybídl ke skórování Pavla Vaverku – 2:0 pro Mladý Smolivec. Do třetí třetiny vstoupili domácí s naordinovanou zvýšenou agresivitou. Už po necelých 4 minutách hry přišlo snížení. Jiřího Štajnera v bráně Mladého Smolivce poprvé v zápase překonal Anton Turinov. V polovině 50. minuty pak Pražané dostali možnost vyrovnat při vyloučení Viroslava Havránka. Nabídnutou možnost ale nevyužili. Naopak ve vlastním oslabení Pavel Dolejš vyslal do úniku Martina Šafránka, který přesnou střelou pojistil Mladému Smolivci vítězství 3:1. Mladý Smolivec tak uhájil průběžnou třetí pozici a navíc se bodově dotáhl na druhou Košutku.

Gól ve vlastním oslabení rozhodl i duel z chvostu tabulky mezi Kelts Blatná a Tukany. Nerozhodný stav 2:2 po dvou třetinách, rozsekl ve 45. minutě Sijmen Van Straten, který zužitkoval geniální nahrávku Artura Martínka. Výhrou 3:2 tak Tukani poskočili na čtvrtou pozici před PRAGUE KINGS. Kelts Blatná klesli na poslední příčku.

Pepka 25.10.2018

Zpět