Ohrazenice obhájily mistrovský titul. Keltové nakonec bez medaile.

09.04.2018 10:51

Závěrečnými zápasy vyvrcholila finálová skupina 51. ročníku Prazdroj ligy.

I když tomu návštěva na zápase neodpovídala, nejvíce zraků o sobotním večeru bylo upínáno do blatenské Opidium arény, kam k tamním Keltům přijely hájit svůj náskok na čele HC Ohrazenice. Domácí byli prozatím jediným týmem, kterému se podařilo jinak suverénního lídra finálové skupiny pokořit a zároveň byli jediní, kteří ho ještě mohli v cestě za obhajobou zastavit. Jenže tentokrát se zápas vyvíjel jednoznačně podle ohrazenických not. Poprvé se skóre přepisovalo v 11. minutě, kdy se prosadil Virginio Silva Ramos. O necelé 2 minuty později pak zvýšil na 2:0 Mathieu Vuong. Ani ne po minutě hry ve druhé třetině to bylo už o 3 góly. Přesilovou hru bleskově využil Virginio Silva Ramos. Následně měli Keltové možnost třikrát zahrávat přesilovou hru. Byli to ale nakonec hosté, kteří se ve třetí z nich prosadili. Na 4:0 v čase 37:59 zvýšil Mathieu Vuong. V závěrečné třetině ještě navýšil vedení Ohrazenic postupně Uljas Hendriksson a Ctirad Kaňa. O čestný úspěch Keltů v samotném závěru se postaral Danijel Meštrov. Jasnou výhrou 6:1 tak daly Ohrazenice definitivní pečeť na obhajobu mistrovského titulu.

Zajímavý boj se odehrál o ostatní cenné kovy. Před závěrečným kolem se na druhou pozici posunula Pilsner Urquell Košutka, která si v sobotu před domácím publikem poradila se Snail Hunters 5:0. V boji o bronz zůstal i Mladý Smolivec, který v zajímavé bitvě přetlačil Tukany 5:4. Kanci po úvodní dvacetiminutovce vedli už 3:0. Tukani ale boj nevzdali a v čase 57:58 vyrovnal na 4:4 Artur Martínek. V čase 59:22 ale prodloužení odmítnul mladosmolivecký Rút Pánek.

Druhou pozici si nakonec pohlídala Pilsner Urquell Košutka. V posledním kole na ledě Tukanů jasně dominovala a stříbrnou radost si zajistila po drtivé výhře 11:2. Největší podíl na této výhře měl centr druhé formace Ruslan Sihimbaev. 2 góly vstřelil a na 3 další nahrál. Opět gól v samotném závěru přinesl výhru Mladému Smolivci. Na ledě staronového mistra držel v závěrečné třetině remízu 3:3. V 58. minutě se nechal vyloučit ohrazenický Uladzimir Silanau a jeho zaváhání dokázal potrestat Pavel Vaverka, který tak rozhodl o výhře Mladé Smolivce 4:3. Bude nejúspěšnějšímu týmu historie Prazdroj ligy tento výsledek stačit na rozšíření své bohaté medailové sbírky? Ano, stačí! Protože Kelts Blatná nezvládli ani poslední duel a z arény Snail Hunters si odvezli prohru 5:1. Keltové tak skončili těsně pod stupni vítězů.

Pepka

Zpět