Ohrazenice krůček od obhajoby

05.04.2018 12:30

Ještě 2 kola zbývají odehrát ve finálové skupině 51. ročníku Prazdroj ligy. Úplně stejně jako v před 70 dny je lídr tabulky finálové skupiny v této fázi sezóny krůček od zisku prazdrojligového titulu.

O uplynulém víkendu se vedoucímu týmu podařilo na svého nejbližšího pronásledovatele navýšit náskok na 4 body. Zatímco si Ohrazenice odvezli výhry z Tukanova (7:3) a z Pardubic od Snail Hunters (5:3), v tabulce průběžná druhá Pilsner Urquell Košutka vyválčila v těžkých zápasech proti Kelts Blatná a Mladému Smolivci výhry až v prodloužení.  Vzájemný středeční duel těchto týmů tak mohl výrazně přiblížit lídra k obhajobě mistrovského titulu. Ohrazenice do šlágru 8. kola vstoupily lépe. Ve 4. minutě otevřel skóre zápasu Jiří Byrtus. V polovině 12. minuty to bylo už o 2 góly. V přesilové hře se prosadil Gregor Práznovský. Košutka kontrovala ve 3. minutě druhé třetiny. Vyloučení Miloše Zvěřiny potrestal gólem na 2:1 Adam Fifík. O necelé 2 minuty později to bylo ale opět o 2 góly. Protiútok třetí formace Ohrazenic zakončil přesnou trefou Mathieu Vuong. Přestřelka v první polovině prostředního dějství pokračovala i nadále. Na konci 28. minuty se přesnou ranou prezentoval Alexey Fonzivin, který snížil na 3:2. Rozhodující moment zápasu nadešel v čase 30:20. Hosté se museli bránit v oslabení 3 proti 5 a nabídnutou příležitost zužitkoval Jiří Byrtus, který svým druhým gólem v zápase vrátil domácím dvougólový náskok. Na čtvrtý gól ve své síti už Košutka zareagovat nedokázala. Naopak v závěrečné třetině postupně Uljas Hendriksson a dvakrát Mathieu Vuong korunovali výhru Ohrazenic 7:2.

Souboj čtvrtého Mladého Smolivce a třetích Kelts Blatná dopadl lépe pro Jihočechy. Všech pět důležitých kroků k výhře 5:2 učinili Keltové během první a druhé třetiny. Postupně se dvakrát trefili Erzhan Abdikeev a František Hošek, jeden gól přidal Ivan Danbaev. Góly blatenských Keltů orámovali trefy mladosmoliveckých Viléma Komárka a Pavla Vaverky. Díky této výhře se Keltové vyhoupli na druhé místo tabulky a s šestibodovou ztrátou zůstávají jediným soupeřem Ohrazenic v boji o mistrovský titul. Zkomplikovat jejich cestu za obhajobou mohou hned v sobotu, kdy je přivítají na svém domácím ledě.

Na nyní čtvrtý Mladý Smolivec se bodově dotáhli Snail Hunters díky výhře 4:3 v prodloužení na ledě posledních Tukanů. Ve 33. minutě sice prohrávali už 3:0. Zápas ale nevzdali a v čase 59:21 dokázal vyrovnat Jakub Dunka. Ve 2. minutě prodloužení pak dokončil obrat Mamičiukas Miglinas.

Pepka

Zpět