Ohlédnutí po prvních 4 kolech PL

25.07.2008 14:04

Je to tady!!! Obrovské očekávání fanoušků, hráčů a hlavně manažerů bylo ukončeno. V sobotu 12. července 2008 byl na 4 zimních stadionech zahájen prestižní turnaj týmů Hockey Areny - Prazdroj liga. Samotné zahájení provázely na několika místech slavnostní momenty. Například v Hudčicích byly za zvuku státní hymny vyvěšeny pod střechu zimního stadionu dresy legend místního klubu Huberta Anděla a Stanislava Vitáska. Podobná slavnostní chvíle proběhla i v 1.kole v Plzni. Ve vítězném zápase proti Plzákům odehrál svůj poslední zápas kariéry obránce Petr Pařízek, který celou svou kariéru strávil v plzeňském dresu.

Po odehraných 4 kolech se jako naprostý suverén soutěže jeví tým HC Hudčice, který s výjimkou 2. kola vyprovodil své soupeře naprostým výpraskem a rovněž jeho impozantní skore 31:4 je více než výmluvné. Za vše hovoří i individuální statistiky, kde v první desítce žebříčku kanadského bodování figuruje hned 7 hráčů Hudčic.
Naopak jako největší zklamání můžeme označit tým Plzáků. Mužstvo, jehož manažer se netajil nejvyššími ambicemi a je známý svými předzápasovými provokacemi, uhrál v dosavadním průběhu pouhé 3 body za šťastně vydřený bod v Plzni a výhru v prodloužení v sourozeneckovražedném derby s Ton Boys. Musíme zmínit fakt, že Plzáci hráli úvodní zápasy proti  těžkým soupeřům, ovšem debakl 1:7 v Hudčicích se jinak než ostudou nazvat nedá. Rovněž nelze nezmínit skandální chování manažera o přestávce po první třetině zápasu,  kdy neunesl tíhu strachu z hrozícího debaklu a zjevně pod vlivem alkoholu (neověřené zprávy hovoří i o tvrdých drogách) naprosto zdemoloval pro něj vyhrazený VIP prostor, nepublikovatelnými nadávkami hrubě urážel všechny kolemsedící a v zákulisí nakousnutou klobásou fyzicky napadl rozhodčího. Ihned poté ze zimního stadionu ujel svým černým Volvem a na frekventované křižovatce v centru Hudčic způsobil dopravní nehodu, při které byla poničena kaplička a on jako viník z místa nehody utekl. Od té doby je nezvěstný.
Teď k příjemnějším záležitostem. Co stojí za vysokou návštěvností ve VoPičárně  přes mizerné výkony opičáků? Tak to je pro všechny nezasvěcené záhada. Jak tým uzavírající tabulku může vést statistiku návštěvnosti? Odpověď nehledejte v ceně lístků ani atraktivitě soupeře. Ve VoPičárně už několik let pracují přední odborníci na PR strategii týmu. Bohatý program, celebrity na hřišti i v hledišti a také levný alkohol.
Na hřišti se o přestávkách prohání a neuvěřitelné kousky předvádí opice Jack (hvězda série filmů o opičákovi, který hraje hokej, baseball, jezdí na snowboardu a je i tajným špionem, který zachraňuje svět). Jeho kousky s hořícími obručemi, agresivními leopardy včetně závěrečného oslavného RMB tanečku dostává diváky do varu. Mezi nimi najdete i celebrity, jako stálého fandu týmu Michaela Douglese, věčně smějícího se  Dustina Hoffmanna, slavného Tondu Panenku či oblečenou Jiřinu Bohdalovou. Diváci šílí, roznáší se pivo zadarmo a to už na ledě předvádí své kousky oblíbená opičí banda. Technické finesy a bezchybné kombinace uvádí fanoušky v úžas, oblíbená hra opic tref břevno během zápasu a všichni dostanou pivo zadarmo diváky přivádí do extáze, ve které je pak radost fandit. Bohužel ne každá akce končí gólem a opičáci by si měli dát pozor, aby na konci sezóny nepočítali ztráty. Ale diváci se baví a jsou šťastní, ve VoPičárně je prostě divák na prvním místě.

Zpět