Nevídaná přestřelka v Blatné. Finálovou skupinu nejlépe zahájily Ohrazenice.

14.10.2018 21:24

Jako zápas dvou rozdílných poločasů by se dal charakterizovat duel mezi Kelts Blatná a PRAGUE KINGS. Už během první třetiny si hosté z Prahy dokázali vytvořit čtyřgólový náskok. V rozmezí necelých 6 minut se postupně trefili Filip Tomeček, Emil Kutas, Nils Strauß a Dominik Terrazzano. V 5. minutě druhé třetiny sice dokázal snížit domácí Tomáš Kaňka, ale následné trefy Mathiase Juula z 26. minuty a Dominika Terrazzana ze 31. minuty znamenali vedení Pražanů 6:1. Do druhé přestávky ještě stihl korigovat druhým zásahem v zápase Tomáš Kaňka, nic ale nenasvědčovalo tomu, že by si KINGS neměli z Blatné odvést vítězství. Vedení 6:2 drželi až do 50. minuty. V té se po nahrávce zpoza brány prosadil Martin Macura a domácí ještě vycítili šanci. Za další minutu a půl už to bylo pouze o 2 góly, když hattrick v zápase završil Tomáš Kaňka. V čase 55:34 pak Otto Viherlaiho zakončil finskou spolupráci se Samuelem Aaltiem a bylo to 6:5. V infarktovém závěru třetí třetiny pak František Hošek perfektní nahrávkou vyslal do protiútoku Romana Nedoglyadova, který vyrovnal na 6:6. I přes heroický výkon ve třetí třetině se Keltům obrat nepodařil. Vyrovnaný stav nedokázalo rozsoudit ani prodloužení a tak musely přijít na řadu samostatné nájezdy. V těch nakonec byli šťastnější Pražané. Pod rozhodujícím nájezdem je podepsán Emil Kutas, který tak pro svůj tým zařídil prémiový bod.

Gólové hody byly k vidění i v Pilsner Urquell Aréně, kde Pilsner Urquell Košutka hostila Tukany. Už po úvodní třetině svítil na ukazateli skóre stav 4:1 pro domácí. Oproti KINGS v Blatné ale Plzeňáci žádné velké drama nepřipustili. Tukani se sice nevzdali a ještě v úvodu třetí třetiny se dokázali domácím přiblížit na rozdíl dvou gólů. Hráči Košutky ale kontrovali a nakonec dovedli zápas do vítězství 9:5. V utkání zářila především první útočná formace Západočechů, která se podepsala celkem pod 7 gólů. Svou už tak bohatou statistiku v kanadském bodování si vylepšili Alexey Fonzivin (3+1)a především nejproduktivnější hráč soutěže Elvis Adamenko (3+3).

Vše podstatné v utkání mezi Mladým Smolivcem a Ohrazenice se odehrálo ve 34 minutách hry. Na vedoucí přesilovký gól domácího Martina Šafránka z 5. minuty odpověděli hosté z Ohrazenic trefami Hvedara Tsyl'a a Henriho Marolfa. Půl minuty po vedoucím gólu Ohrazenic se ale podruhé prosadil Martin Šafránek a zařídil tak v polovině 11. minuty vyrovnání na 2:2. Ve 27. minutě se po nahrávce Martina Šimečka dostal k puku Pavel Vaverka, který poslal Mladý Smolivec do vedení. Radost domácích ale netrvala ani minutu. Po samostatné akci srovnal na 3:3 Raitis Niedre. Rozhodující okamžik zápasu nastal přesně v čase 34:00. Další ze smrtících protiútoků Ohrazenic zakončil Mathieu Vuong, který přesnou trefou rozhodl o výhře Ohrazenic 4:3.

Ohrazenice uspěly i ve druhém víkendovém zápase. V duelu proti blatenským Keltům čekali diváci na úvodní gól až do závěrečné třetiny. Pouhé 3 vteřiny po buly ve středovém kruhu otevřel skóre zápasu Otto Bertram. Druhý gól přidal necelých 10 minut před koncem Mathieu Vuong a to byl zřejmě poslední hřebíček do rakve nadějí Keltů na bodový zisk. Stejní hráči do konce utkání ještě přidali po gólu a tak po výhře 4:0 zajistili Ohrazenicím po úvodních dvou kolech vedoucí pozici v tabulce finálové skupiny. Zbývající sobotní vítězové v neděli uspět nedokázali. PRAGUE KINGS nestačili na Tukany. Tukani o výhře 4:2 rozhodli především ve druhé třetině, kterou vyhráli 3:0. V závěrečné třetině sice Pražané dokázali utkání zdramatizovat, když dokázali snížit na rozdíl jednoho gólu. V čase 59:16 ale domácí Alois Bednář jistil 3 body pro svůj tým. Vývoj v prostřední části byl klíčový i pro zápas mezi Pilsner Urquell Košutkou a Mladým Smolivcem. Hosté v ní dokázali navýšit těsné vedení 1:0 z úvodní dvacetiminutovky až na 4:1. V závěrečné třetině oba soupeři přidali po gólu a tak po výhře 5:2 si tak i Mladý Smolivec připsal první body.

Pepka 14.10.2018

Zpět