Na oldmana padla krize, finálová čtyřka se už rýsuje

22.12.2008 23:56

Na černého koně a dosavadní překvapení tohoto ročníku Prazdroj ligy, mužstvo oldman, padla vážná krize. Vytoužený postup oldmana se dostává pomalu ale jistě do oblasti snů. Bilance z tohoto víkendu je katastrofická. 0 bodů, skóre 0:14, propad na 6. místo. Sobotní prohru s Tukany široká veřejnost očekávala, ale následný domácí výprask 0:9 s předposledním HC AVALAN je skutečně překvapením.

Naopak se zdá, že krizi z počátku ročníku mají za sebou hráči Hudčic. Zřejmě se již probudili z pomistrovské kocoviny a druhý víkend po sobě si připsali na svoje konto 2 vítězství. Především porážka odvěkého rivala Plzáků 6:2 v zápase týdne potvrdila exponenciální trend výkonnosti tohoto týmu. Manažer domácích nechtěl ponechat nic náhodě a postavil do veledůležitého utkání tu nejsilnější sestavu, co měl k dispozici. Tento fakt byl znát snad v každé vteřině utkání a ani opět skvělý výkon hostujícího gólmana nestačil na útočné manévry hudčických snajprů.

Období zlatých časů stále prožívají v Plzni. Nejproduktivnější útok, nejpevnější obrana, to je vizitka dosavadního leadera základní části. I přes mírné zaškobrtnutí v nedělním zápase s urputně bojujícími Ton Boys má toto mužstvo na čele luxusní pětibodový náskok. Výsledky posledních zápasů má na svědomí především nově vytvořená elitní 3D formace Dolinský-Dvořáček-Dvořák, která obrany soupeřů překonává způsobem potvrzující její název. Jakoby jiným, ještě neobjeveným, rozměrem proklouzává do útočného pásma a střílí jeden gól za druhým. Na plzeňském ledě to tento víkend pocítili hlavně HC AVALAN při prohře 9:3, ve které měla tato formace na svědomí rovných pět zásahů.

Druhou příčku prozatím okupují Tukani, kteří se vzpamatovali z posledních dvou smolných proher v prodloužení a s přehledem přejeli oldmany a Kudrnatý Vopice. 2 body za nimi jsou již výše popsané Hudčice a o další 3 Plzáci, kterým prohrou v Hudčicích zbyl pouhý bod náskoku na dotírající se Ton Boys. Ti měli neskutečně těžký víkend, jelikož zajížděli do arén Hudčic a Plzně. I přes velkou bojovnost a nasazení vyválčili v obou zápasech remízy v základní hrací době, ale v nastaveném čase si body navíc připsali jejich soupeři.  Uvidíme, zda tyto částečné úspěchy z ledů týmů, odkud se body příliš nevozí, pomohou Ton Boys v boji o 4. pozici.

Na chvostu tabulky se příliš změn neudálo. Ovšem poslední kolo ukázalo, že se začíná probouzet tým HC AVALAN. Do bojů o finálovou čtveřici zřejmě již nezasáhne, ale je více než možné, že do jejího obsazení může velmi aktivně zasáhnout. Naopak Kudrnatky se nachází ve stavu zimní hibernace. Snad jen náhlá změna počasí vlivem teplé fronty probudí Vopice ze zimního spánku a začnou konečně předvádět hru hodnou prestižní soutěže jako je Prazdroj liga.

Zpět