Košutka stále stoprocentní, Havrani ztratili.

11.03.2019 18:16

Další dvě kola měla na programu finálová skupina 56. ročníku Prazdroj ligy.

Obhájci titulu Snail Hunters přivítali na svém ledě prozatím neporažené Fifejdské Havrany. Úvodní třetina patřila jednoznačně domácím. Poprvé rozradostnil více než 7 tisícovek diváků v ochozech Golden Snail Arény v 9. minutě Hugo Burian, který zužitkoval geniální nahrávku zpoza brány od Dalimila Kalivody. Podruhé se skóre přepisovalo 7 vteřin před koncem první třetiny. Na cestu do šaten přibalil Fifejdským Havranům gól Vladislav Kaláb. Poprvé ke slovu se hosté dostali na konci  7. minuty druhého dějství. Protiútok Havranů zakončil přesnou trefou Lucas Gamboa. Dvougólový náskok měli ale domácí rychle zpět. Přesně v čase 28:00 upravil na 3:1 Bartoloměj Dvořáček. Podruhé do šaten se nakonec hráči Havranů odcházeli s jednogólovou ztrátou. Ve 38. minutě, krátce poté, co nevyužili dvounásobnou početní výhodu, se k puku dostal Pravomil Jančiar, který nedal domácímu gólmanovi šanci.  Stav 3:2 vydržel až do poslední desetiminutovky. V čase 50:26 Philip Karlsson náhodnou nahrávkou zpoza brány nakonec našel Alana Bečváře, který dokázal vyrovnat. O 3 minuty později se domácí opět radovali z vedení. Čtvrtý gól v síti Havranů zařídil Branimir Čulina. Těsné vedení do konce třetí třetiny ale neudrželi. Necelé 2 minuty před koncem Miroslav Šourek našel Alana Bečváře, který druhým zásahem v zápase vyrovnal. Za nerozhodného stavu 4:4 tak muselo přijít prodloužení. V něm byli nakonec úspěšnější domácí. První výhru Snail Hunters ve finálové skupině vystřelil v 63. minutě Branimir Čulina.

V dramatické přetahované mezi Mladým Smolivcem a Ohrazenicemi byly nakonec úspěšnější Ohrazeničtí hráči. Díky obratu ve druhé třetině sice domácí Mladý Smolivec držel vedení 4:3. Ve 45. minutě v přesilovce 5 na 3 se nejprve o vyrovnání zasloužil Hvedar Tsyl' a v 50. minutě tentokrát v klasické podobě početní výhody dokonal obrat ve prospěch Ohrazenic Otto Bertram.  Jediným týmem bez ztráty bodu po třech kolech zůstala Pilsner Urquell Košutka. Na ledě R.B.H znemožnila soupeře na finálovou skupinu nebývalým debaklem 12:0.

Zápas bohatý na góly odehrála Pilsner Urquell Košutka i v neděli, kdy je čekal duel na ledě Fifejdských Havranů. Po úvodní dvacetiminutovce Západočeši na svého soupeře ztráceli jeden gól. Během druhé části jsem jim ale vývoj zápasu povedlo otočit. Rozhodující momenty nastali v prvních pěti minutách závěrečné třetiny. Dva slepené góly Valentýna Bauera v rozmezí 19 vteřin zajistili Košutce vedení 6:3, které ještě navýšil o 4 minuty později Kyrila Zhuryk. Do konce zápasu oba soupeři ještě stihly přidat po gólu a tak po závěrečné siréně se hráči Pilsner Urquell Košutka mohli radovat z výhry 8:4. Z plným počtem 12 bodů tak po 4 kolech vévodí tabulce finálové skupiny. Průběžně druzí Fifejdští Havrani mají ztrátu už 5 bodů. S 6 vybojovanými body se na třetí pozici nachází Mladý Smolivec. 21 úspěšných zákroků Jiřího Steinera a góly Jana Antoše a Olivera Holuba znamenaly výhru 2:0 na ledě Snail Hunters  Obhájcům titulu se tak ani na čtvrtý pokus nepodařilo naplno bodovat. To se naopak povedlo posledním R.B.H. Stoprocentní bilanci hostujících týmů v nedělním kole havířovští Ruda Boys potvrdili na ledě Ohrazenic výhrou 4:3.

Pepka 11.3.2019

Zpět