Košutka jasným mistrem! Bronz vybojovaly Ohrazenice.

18.06.2018 18:18

52. ročník Prazdroj ligy je v tuto chvíli minulostí. Prazdrojligový titul po báječné krasojízdě vybojovala Pilsner Urquell Košutka, ze zaslouženého druhého místa se radují Snail Hunters a bronzovou pozici nakonec těsně vybojovali obhájci titulu z Ohrazenic.

Kdo nově usedne na prazdrojligový trůn bylo jasné už po 8 kolech. Minulou středu suverén finálové skupiny plzeňská Košutka zajela na led druhých Snail Hunters. Ti jediní ještě mohli Košutce cestu za titulem zkomplikovat. Hráči týmu ze západočeské metropole ale neponechali nic náhodě. Už po 13 minutách a 42 vteřinách se radovali z vedení 3:0. Postupně se trefili Alexey Fonzivin, Valentýn Bauer a Nichypar Fadzejeu. V prostřední části se sice domácím podařilo snížit díky trefě Ondřeje Mikuly. Závěrečná dvacetiminutovka ale opět patřila hostům. Nejprve Valentýn Bauer svým druhým zásahem v zápase zvýšil na 4:1 a krátce na to Kirill Yarosh gólem na 5:1 definitivně zpečetil zisk v pořadí již čtvrtého prazdrojligového titulu pro Košutku. Snail Hunters se tak museli smířit „pouze“ s druhým místem. Jak ale ukázal vzkaz jejich manažera, rozhodně v jejich řadách převládá s tímto výsledkem spokojenost.

Závěrečný víkend se tak zúžil na boj o třetí místo. Ve hře o něj zůstaly všechny zbývající týmy. Trojice Mladý Smolivec, Neveklov a Ohrazenice se sešla společně na 8 bodech, pouze o 2 body méně měli Kelts Blatná. Dosud poslední Jihočeši přiživili naděje na zisk cenného kovu v Mladém Smolivci. Vyrovnanou bitvu rozhodl 3 a půl minuty před koncem gólem na 5:4 Tomáš Kaňka. Tímto vítězstvím se Keltové poprvé ve finálové skupině odlepili ode dna tabulky. Před závěrečným kolem ale měli nejlepší výchozí pozici hráči JZD Neveklov. Ti připravili první porážku ve finálové skupině novopečenému mistrovi z Košutky, kterého přehráli je jasně 6:2. Pouze bod vybojovali Ohrazenice proti Snail Hunters za prohru 3:4 po samostatných nájezdech. Nadějnou pozici nakonec Neveklov neudržel. V posledním kole na ledě Snail Hunters nedokázal skórovat a musel se smířit s prohrou 4:0. V dramatické bitvě blatenských Keltů s Ohrazenicemi ještě 10 minut před koncem domácí Keltové drželi vedení 2:1 a sahali tak po bronzových medailích. V čase 50:31 ale v přesilovce 5 na 3 vyrovnal Hvedar Tsyl', čímž poslal zápas do prodloužení. Po 42 vteřinách hry v něm pak o vítězství Ohrazenic rozhodl Uljas Hendriksson. Díky výhře 3:2 v prodloužení se Ohrazenice bodově dotáhly na JZD Neveklov a díky lepší vzájemné bilanci ukořistili třetí místo. Mladý Smolivec v posledním kole nestačil na Košutku těsně 3:2 a zbylo na něj šesté místo.

Pepka 18.6.2018

Zpět