Kontumace Ohrazenic posunula Košutku na čelo.

01.11.2018 17:14

Už jen 2 kola zbývají odehrát z programu finálové skupiny a už budeme znát vítěze 54. ročníku Prazdroj ligy.

Parkovací místo pro autobus hostujícího týmu před zimním stadionem obsazeno. Na informační tabuly svítí toto: 31.10. od 17:00 Helloweenská diskotéka, 21:00 hokej HC Ohrazenice – HC Vik-ant TM B SilverStone R, nevěřícné pohledy hokejistů PRAGUE KINGS, kontrola diaře manažera, kroutící hlavy hostujících fanoušků vážících dlouhou cestu, aby svůj tým podpořili. Takové obrazy se mohli naskytnout o včerejším podvečeru v Ohrazenicích, kde vedoucí tým tabulky finálové skupiny měl přivítat PRAGUE KINGS. Ano, i takto může vypadat boj o prazdrojligový titul. Žádné oficiální stanovisko či vysvětlení ze strany dosavadního lídra nepadlo, a tak o výsledku musely rozhodnout nekompromisní pravidla. PRAGUE KINGS si tak připsali cenný kontumační skalp jednoho z adeptů na titul 5:0. Tříbodový náskok vybodovaný před týdnem se Ohrazenicím začal tenčit už o víkendu. V sobotním duelu s třetím Mladým Smolivcem se v základní hrací době ani v prodloužení nenašel žádný střelec, který by dokázal překonat jednoho z bezchybných gólmanů. O výhře 1:0 Ohrazenice rozhodly až v samostatných nájezdech. Jejich pronásledovatel Pilsner Urquell Košutka si v Tukanově dokráčela k pohodlné výhře 7:1, čímž se k čelu tabulky přiblížili na 2 body. Tento odstup si Ohrazenice udržely i po nedělním kole, ve kterém přetlačili Kelts Blatná na jejich ledě 2:1. Plzeňská Košutka potvrdila výbornou formu na ledě Mladého Smolivce a přivezla si odtamtud jasné vítězství 5:1. Mladosmolivečákům se tak čelo finálové skupiny zase o kus vzdálilo.

Včerejší málokdy vídané zaváhání managementu Ohrazenic samozřejmě nemohlo zůstat bez odezvy v řádách Košutky.  Ti ve své aréně přivítali Kelts Blatná. Už v polovině 2. minuty šli domácí do vedení, když skóre zápasu otevřel Owen Holtz. Na konci 7. minuty to bylo už 2:0 po trefě Keryly Zhuryka. Hosté kontrovali v 15. minutě. V přesilové hře snížil František Hošek. Košutka byla i nadále lepší a ve 29. minutě se dočkala třetího gólu v síti za zády Rudolfase Devindauskase. Spolupraci první útočné formace domácích v přesilové hře zakončil Alexey Fonzivin. Dalšího navýšení náskoku se domácí fanoušci dočkali ve 49. minutě. Rovněž v početní výhodě se prosadil Valentýn Bauer. Krátce nato sice snížil Tomáš Kaňka, o rychlou odpověď se ale následně postaral druhým zásahem v utkání Alexey Fonzivin, čímž gólový účet zápasu uzavřel. Po výhře 5:2 tak Pilsner Urquell Košutka vystřídala Ohrazenice na čele tabulky finálové skupiny.

V posledním utkání středečního kola v klasickém prazdrojligovém duelu Tukani nestačili na Mladý Smolivec a museli se smířit s prohrou 8:2. Mladý Smolivec tak udržel průběžnou třetí pozici. Na čtvrté PRAGUE KINGS mají jednobodový náskok.

Pepka 1.11.2018

Zpět