Jeden gól nestačí. Hudčice návrat do první ligy úspěchem neozdobily.

28.01.2019 19:33

Prazdroj liga rozjela své už 56. pokračování. Úvodní kola nejvyšší soutěže byly ve znamení především velkého návratu týmu, který se stále ještě objevuje na předních příčkách historických tabulek. Po dlouhé pauze trvající více než rok a půl se o návrat na dávno upuštěné pozice budou pokoušet HC Karhu Hudčice.

V úvodních kolech prvoligového nováčka čekaly zápasy v arénách soupeřů. Svůj trip začali Hudčice na ledě Ohrazenic. Hned od úvodního buly bylo jasné, kdo bude v zápase tahat za delší konec. Ohrazenice prvoligového nováčka mačkaliy a jeho hráči v čele s gólmanem museli s vypětím všech sil odrážet útočné snahy domácích. Poprvé se Ohrazenice dostali ke slovu v 5. minutě.  Rychlý protiútok zakončil přesnou střelou Otto Bertram. I přes jasnou střeleckou převahu se domácím přidat další góly nedařilo. Na počátku druhé třetiny se tak dostali ke slovu Hudčice. Při jednom ze sporadických útoků vybojoval puk za bránou Dárius Vrba, výbornou náhravkou našel Bazila Havliceho, který se postaral o první gólový zápis Hudčic po návratu do nejvyšší prazdrojligové soutěže. Vyrovnaný stav vydržel do 38. minuty. Na trestné lavici si zrovna odpykávala trest dvojice hudčických obránců, jejichž nedisciplinovanost potrestal Mathieu Vuong. Vedení si ohrazeničtí hráči už pohlídali. V samotnému závěru ještě dvakrát udeřili. V 55. minutě zvýšil na 3:1 svým druhým gólem v zápase Otto Bertram, v předposlední minutě uzavřel gólový výčet utkání Szymon Adrjanowicz. Prvoligový návrat tak Hudčice úspěchem neozdobily.

Reparát z neúspěchu měly Hudčice možnost složit následující den na ledě PRAGUE KINGS. Obraz hry v tomto zápase a jeho vývoj byl ale obdobný tomu z předchozího dne. Jasná střelecká převaha domácích, marný boj Hudčic nyní navíc s brzdou v podobě častých vyloučení. Poprvé se KINGS radovali v 7. minutě, kdy je poslal do vedení Dominik Terrazzano. V 15. minutě se Hudčicím podařilo vyrovnat. Domácího gólmana překonal Roman Mikeš. Ještě do konce úvodní třetiny si ale KINGS vzali vedení zpět. V 18. minutě se v přesilové hře prosadil Mathias Juul. Kritické chvíle pro Hudčice nadešly v úvodu druhé třetiny. V její 3. minutě nejprve zvýšil na 3:1 Emil Kutas. O 2 minuty později se opět v početní výhodě prosadil Mathias Juul a ve 30. minutě opět Emil Kutas završil hudčický zmar gólem na 5:1. Dominanci PRAGUE KINGS v utkání ještě stvrdil v  samotném závěru Mathias Juul, který završeným hattrickem uzavřel gólový účet zápasu.

Pepka 28.1.2019

Zpět