I po šesti kolech suverénem Hudčice

28.07.2008 10:06

V sobotním 5.kole PL jsme se dočkali šlágru v podobě souboje o 1.místo mezi domácími Hudčicemi a hostující Plzní. Jednalo se o nejnapínavější zápas v dosavadním průběhu soutěže, který měl smolný konec pro Plzeň, která v druhé polovině zápasu srovnala ztrátu 5:2 na 5:5, avšak v poslední minutě rozhodl o vítězství Hudčic v poměru 6:5 nejlepší střelec soutěže Servác Velebný.
Zaváhání Plzně využili Tukani, kteří se po vítězství 6:2 nad týmem oldman posunuli na 2.místo tabulky a hned v následujícím 6.kole se utkali s Hudčicemi o 1.místo. Hostující Hudčice hned v úvodní třetině soupeře přestříleli a dostali se do vedení o 2 branky. Tukanům se ještě podařilo srovnat, ale během druhé a na začátku třetí třetiny Hudčice odskočili na rozdíl 4 gólů. Tukani se ve 3.třetině snažili s výsledkem ještě něco udělat, ale po dvou vstřelených gólech už jen zkorigovali výsledek zápasu na divokých 6:8. Hudčice tak po odehraných šesti kolech vládnou tabulce bez ztráty bodu a s impozantním průměrem 7,5 vstřelených branek na zápas.
Nedělní prohry Tukanů využila Plzeň k návratu na 2.místo, když ve vyrovnaném souboji sousedů v tabulce porazila čtvrté Ton Boys 3:1.
Všech šest bodů si o víkendu kromě Hudčic připsal také tým Plzáků, který dvakrát zvítězil venku – na ledě spartaku Vlasim 1:4 a u oldmana 0:2 a na pouhý jeden bod se přiblížil 4.pozici zajišťující postup do finálové skupiny.
Prvního vítězství se v 6.kole dočkali hráči Kudrnatých Vopic, kteří v napínavém souboji dvou posledních týmů porazili spartak Vlasim nejtěsnějším rozdílem 4:3.
Příští 7.kolo je na programu v sobotu 2.8. a uzavře se jím první polovina základní části Prazdroj ligy.

Zpět