Hudčice suverénem základní části, Plzáci nakonec druzí

25.08.2008 14:22

Shrnutí 9. - 14. kola

Tak jde do tuhého!  

Veškerá legrace končí! O tomto víkendu byla závěrečnými 2 koly dohrána základní část Prazdroj ligy a od dalších klání se mezi 4 šťastnými týmy rozpoutá nelítostná válka na život a na smrt o trofej vítěze a u zbývajících, méně šťastných, týmů hrdinský boj o co nejlepší konečné umístění.

Ve zbývajících kolech základní části jsme mohli sledovat jistě řadu kvalitních zápasů, zvláště bitva mezi Tukany a Plzní, ve které plzeňští pokořili domácí 4:2, nabídla hokej té nejvyšší úrovně. Ovšem šlágr šlágrů se odehrál v 10. kole, kdy do Vlašimské arény přijely do té doby naplno bodující Hudčice. Určitě si všichni pamatují nechutně ostudné extempore manažera Plzáků při zápase v Hudčicích. Tisíce věrných fanoušků hostujícího týmu chystalo pomstu a pod heslem na transparentu “Srovnáme Vlašimskou arénu se zemí” vyrazili do Vlašimi. I přes zavedená bezpečností opatření se ukázalo, že Vlašim na takový nápor fanoušků není připravená. Hlavně prostor před arénou se změnil v bitevní pole mezi fanoušky a policií. Po proražení policejního kordónu pak hudčičtí fans bez placení vtrhli dovnitř zimního stadionu, který pak zcela zaplnili. Utkání tedy přímo nesledovalo avizovaných 3549 diváků, ale naprosto k prasknutí diváky napěchovaná Vlašimská arena a to ani nepočítáme davy hudčických fanoušků, kteří se již na tribuny nevešly a o utkání musely být zprostředkovaně informovány z nedalekého tlampače. Jaké to ale bylo překvapení, že hráči Plzáků se nedomácí a hlavně nenávistné atmosféry na vlastní půdě nezalekli a hudčický tým zaskočili nebývale disciplinovanou obrannou hrou, na kterou nenalezli recept ani vyhlášení slovenští střelci v hostujících barvách Servác Velebný a Roman Sakáč. Svou kvalitu Plzáci předvedli především ve 3. třetině, kdy třemi smrtícími brejky rozhodli o své překvapivé, ale zasloužené výhře. Hostujícím fanouškům nezbývalo než z kruté porážky a z pohledu na divoce křepčícího manažera Plzáků, tentokrát zavřeného v kleci, spolknout hořkou kapku zklamání.

Tímto zápasem pokračovala vítězná šňůra týmu Plzáků, kteří se po ostudě v Hudčicích jakoby mávnutím kouzelného proutku změnili v mužstvo schopné porazit kohokoliv a kdekoliv, a i přes zaváhání v zápase s Ton Boys (že by kapříci?) se katapultovali na konečné druhé místo po základní části. Po posledním víkendu základní části se vyrýsovala čtveřice týmů, které budou bojovat o konečné prvenství. Jsou jimi Hudčice, Plzáci, Plzeň a Tukani. Před závěrečnými koly ještě Ton Boys živili teoretickou šanci na finálovou čtveřici. Ta ovšem zemřela během sobotního domácího zápasu s Plzní, který, i přes obrovskou snahu, prohráli v prodloužení 3:4 a nezbývá jim nic jiného, než bojovat ve skupině o 5. – 8. místo.

Zpět