Drtivá útočná síla Hudčic zajistila konečné vítězství již kolo před koncem

17.11.2008 15:39

Jako kdyby si hokejisté Hudčic a Plzně chtěli vytvořit svou vlastní tradici v Prazdroj lize. O vítězi ročníku rozhodne jejich poslední vzájemné utkání, v němž zvítězí hostující tým a nastřílí soupeři 7 gólů. Takto přesně by se dala charakterizovat současná situace ve finálové skupině před závěrečným středečním ortelem. Ano, již kolo před koncem ročníku si hráči hudčického mužstva vítězstvím 7:4 na ledě soupeře z Plzně zajistili konečné prvenství ve 2. ročníku Prazdroj ligy! Ačkoli se to nemusí na první pohled zdát, jejich triumf se nerodil zrovna pohodově. Téměř každý finálový souboj byl nesmírně vyrovnaný a jen s výjimkou střetnutí s Plzáky vždy skončil rozdílem jednoho nebo dvou gólů. V rozhodujících chvílích těchto zápasů byla největší zbraní týmu drtivá střelecká síla prvních dvou útoků. Jejich manévry v útočném pásmu přiváděly obrany soupeřů téměř k zoufalství. Co bylo týmům Plzně, AVALAN nebo Plzáků platné, že dokáží překonat leckdy lehkovážnou obranu Hudčic 4x či 6x v zápase, když tento tým disponuje takovými klenoty, jako jsou Servác Velebný, Roman Sakáč, Jakub Hrdlička či Julius Podzimek. S takovými jmény v sestavě už vede tým 2:0 při úvodním nástupu!

A oč se bude ještě hrát v posledním středečním kole? Dramatická situace stále panuje kolem druhé pozice. Tu si mohli již v posledním odehraném kole zajistit Plzáci, ovšem nedokázali zopakovat svůj výsledek z předchozího utkání s Plzní a doslova darovali dva body týmu HC AVALAN, pro něž to byl první vybojovaný bodový přírůstek ve finálové skupině. Plzáci ve středu zajíždí do oslav opájených Hudčic, kde jim stačí uhrát remízu v základní hrací době, ovšem všichni vědí, že z tamního zimního stadionu se body nevozí. Plzeň bude živit svou naději na druhé místo rovněž venku u AVALAN, jimž již o nic nejde, ale jak v neděli ukázali proti Plzákům, svou kůži rozhodně lacino neprodávají.

Ve skupině útěchy o 5. – 8. místo svou dominanci potvrzují Tukani. Konečnou 5. pozici jim nikdo nemůže vzít a je znát, že své zápasy využívají buď k vylepšení osobních statistik hráčů či k přípravě na nadcházející sezónu. Především svými úvodními zápasy v této skupině dokázali, že v příštím ročníku budou zásadně promlouvat do bojů o finálovou skupinu. Rovněž jisté umístnění na konečné 6. příčce mají Ton Boys. Pro tým proslulý svými skandály je tato pozice jistě zklamáním. Uvidíme,  jaké zbraně vytasí v další sezóně. Drama až do konce bude boj o poslední místo. Pouhý bod dělí Kudrnaté Vopice od prozatím posledních oldman. Rozhodnuto už mohlo být dnes, ale ve vzájemném střetnutí těchto týmů se ukázalo, že důkladné osobní pohovory Vopičího manažera s hráči, přinesly své ovoce a po zasloužené výhře 3:0 přeskočily o jediný bod právě svého soka.

Zpět