Velké finále se přiblížilo.

10.01.2019 19:00

Další 3 kola absolvovala šestice týmů finálové skupiny 55. ročníku Prazdroj ligy od posledního článku redakce. Zápasy uplynulých kol adepty na prazdrojligový titul notně zúžily.

Vedoucí pozici i nadále drží Snail Hunters. Druhá polovina zápasů ve finálové skupině jim zatím vychází náramně. V sobotním duelu si poradili s Ohrazenicemi 5:2, den na to si přivezli výhru z Neveklova 4:2 a ve včerejším zápase předvedli husarský kousek proti obhájcům titulu Pilsner Urquell Košutce v podobě obratu z 0:3 na 4:3. Už po 23 minutách prohrávali 3:0. Tento stav svítil na ukazateli skóre ještě 10 a půl minuty před koncem. Kanonáda v následující 6 minutách ale zařídila důležité vítězství.

2 kola před koncem jsou Východočeši na čele tabulky finálové skupině osamostatněni. Ale pouhý bod za nimi se nachází Mladý Smolivec. Hráči s Kancem na prsou zaznamenali malé zaškobrtnutí v 6. kole, ve kterém urvali vítězství na ledě posledního JZD Neveklov až v samostatných nájezdech. Následné výhry 6:3 nad Kelts Blatná a 4:2 na ledě Ohrazenic je ale ponechaly ve hře o titul.

Nepodařený závěr na ledě Snail Hunters může Plzeňskou Košutku mrzet dvojnásob, protože na třetí pozici dělí její hráče od čela tabulky čtyřbodový rozdíl. Nešťastnou prohrou tak nenavázali na předchozí úspěchy z arény blatenských Keltů, se kterými si poradili 5:2 a z domácího duelu proti Ohrazenicím, které přehráli jasně 7:3. Nicméně ze hry o obhajobu mistrovského titulu ještě nejsou. Hodně může napovědět utkání následujícího kola, kdy zajíždějí na horký led do Mladého Smolivce. Pokud ale Košutka neuspěje a zároveň Snail Hunters nezaváhají proti blatenským Keltům, čeká Prazdroj ligu v posledním kole velké finále, ve kterém si to v přímém souboji o titul rozdají právě dva historicky nejúspěšnější týmy soutěže.

Pepka 10.1.2019

Zpět