V polovině finálová skupina zatím vyrovnaná.

03.01.2019 17:07

I přes vánoční svátky, silvestrovské oslavy a přivítání nového roku 2019 pokračoval 55. ročník Prazdroj ligy v plném tempu. Odehraným středečním kolem má finálová skupina za sebou už první polovinu zápasů. Jak se tedy boje o nejcennější kovy vyvíjejí?

Hned první pohled na průběžnou tabulku prozradí, že finálová skupina je prozatím nebývalé vyrovnaná. První tým tabulky od čtvrtého dělí pouze jeden bod. O vyrovnanosti svědčí i jednotlivé výsledky. První dvě kola přinesla pouze výsledky o gól, z nichž pouze dva byly rozhodnuty v základní hrací době. Jednoznačnými experty na tyto výsledky jsou určitě hráči Mladého Smolivce, kterým všech 5 zápasů skončilo tímto rozdílem. V každém z nich ale dokázali bodovat a to je zařadilo mezi vedoucí dvojici. Že ve druhé polovině finálové skupiny budou útočit na další z prazdrojligových titulů potvrdil i jejich poslední zápas proti dosud vedoucím Snail Hunters, které přehráli v základní hrací době 4:3. Pro Snail Hunters toto byla vůbec první porážka ve finálové skupině a první výrazné zaškobrtnutí v cestě v návratu na prazdrojligový trůn.

Za vedoucí dvojicí s pouhým jednobodovým odstupem se nachází dvojice Pilsner Urquell Košutka – HC Ohrazenice. Stále ještě úřadující mistři z Košutky vstoupili do finálové skupiny vítězstvím nad Kelts Blatná, následné dvě prohry jejich úsilí v obhajobě ale přibrzdily. Že se ale se Západočechy musí v boji o titul i nadále počítat ukázala jejich jednoznačná výhra 5:0 nad posledním JZD Neveklov. Stejně jako Mladý Smolivec i Ohrazenice si z každého duelu ve finálové skupině odvezly alespoň bod. Největší bodový přísun si zajistili v posledních dvou zápasech. Důležité body získali především ve středečním kole na ledě Kelts Blatná, které zdolaly 3:2 v prodloužení. Zatím nejméně vyrovnané výkony předvádí ve finálové skupině Blatenští Keltové. Ti sice zaznamenali prozatím nejvyšší výhru ve finálové skupině a to ve třetím kole 7:1 na ledě neveklovských Družstevníků, následně ale propadli u Snail Hunters při prohře 5:1. Jejich úsilí prozatím stačilo na šestibodový zisk, který je ještě ponechává ve hře o medaile. Na posledním místě se tísní JZD Neveklov, který vybojoval zatím pouze bod. Ten ukořistil ve 2. kole na ledě Snail Hunters, kde pohrál až na samostatné nájezdy.

Pepka 3.1.2019

Zpět