Po sobotě hotovo! Snail Hunters slaví 10. titul!

14.01.2019 17:35

Závěrečnými zápasy vyvrcholil 55. ročník Prazdroj ligy. Marné bylo očekávání velkého finále v posledním kole. O držiteli prazdrojligového titulu rozhodly už sobotní zápasy.

V předposledním kole nejvíce pozornosti bylo upřeno do Mladého Smolivce, kam na led druhého týmu zavítala třetí Pilsner Urquell Košutka. Úvodní třetina byla ve znamení marného dobývání domácích hráčů obranného pásma Plzeňanů. Jenže ani střelecká převaha ani čtyři nabídnuté přesilové hry ke gólu nevedly. Poprvé se skóre měnilo až v prostřední části. Byli to ale hosté, kteří se radovali. Ve 26. minutě Elvis Adamenko našel kanonýra Košutky Alexeye Fonzivina, který přesnou ranou překonal Jiřího Steinera v bráně domácích. Obraz hry v podobě marného dobývání brány, kterou pečlivě střežil Mariano Vanegas, zůstal nadále stejný. Mladému Smolivci nepomohl ani taktický tah jejich kouče, který svěřil maximální množství času elitní první formaci. Druhý úder hostů přišel ve 46. minutě. Marko Mäkelä geniální nahrávkou našel Valentýna Bauera, který zvýšil na 2:0. O 4 minuty později stejný muž stál na konci další geniální kombinace první formace Košutky, čímž definitivně rozhodl o výhře svého týmu. Vítězstvím 3:0 si Košutka udržela teoretickou naději na obhajobu titulu a v případě neúspěchu Snail Hunters v Blatné by navíc pěkně zamotala boj o titul.

Neúspěch vedoucích Snai Hunters ale nepřišel. Po dvou třetinách sice svítil na ukazateli skóre bezgólový stav, v závěrečné dvacetiminutovce se ale střelci už prosadili. A byli to právě střelci hostujících Snail Hunters. Už po 20 vteřinách hry využil dohrávanou přesilovou hru Teodor Magnussson a poslal hosty do vedení. Necelou minutu poté šikovnou nahrávkou Jordan Harris našel Lukáše Šindlera, který zvýšil na 2:0. Hned v další minutě to bylo už 3 góly. Teodor Magnusson nahrávkou zpoza brány našel Ondřeje Mikulu, který vzal domácímu gólmanovi poslední zbytky sebedůvěry a koncentrace. Definitivní razítko na výhru a tím i na zisk celkově již 10. prazdrojligového titulu Východočeši učinili 4 minuty a 4 vteřiny před koncem, kdy se po perfektní nahrávce Ondřeje Mikuly prosadil Vladislav Kaláb. Čestný úspěch Keltů z hole Erzhana Abdikeeva v samotném závěru utkání už na radosti Snail Hunters nic nezměnil.

V posledním kole tak zbývalo dořešit rozdělení zbývajících cenných kovů. Místo o titul tak přijeli mladosmolivečtí borci bojovat na led Snail Hunters pouze o druhé místo. Bohužel pro Mladý Smolivec ani ve druhém zápase po sobě jeho hráči se nedokázali střelecky prosadit. Hunters tak mohli před svými fanoušky oslavit návrat na prazdrojligový trůn výhrou 4:0. Postupně se trefili Branimir Čulina, dvakrát Ondřej Mikula a Leoš Pospíšil. Pilsner Urquell Košutka, jako druhý adept na titul vicemistra, si vedl mnohem lépe. Před domácím publikem proti v tabulce posledním JZD Neveklov si během úvodní třetiny vybudoval dvougólový náskok. V úvodu otevřel skóre Owen Holtz, těsně před prvním odchodem do šaten upravil na 2:0 v přesilovce Valentýn Bauer. Navýšit náskok a definitivně rozhodnout o zisku stříbrných medailí se Západočechům podařilo v závěrečné třetině. Góly z holí Sama Oosthuizena, Alexeye Fonzivina, Elvise Adamenka a Raivo Prieditise jim zajistili jasné vítězství 6:0.

Pepka 14.1.2019

Zpět