Heřmánek na všechno nestačil. Doubravka se v úvodu sezóny bodů nedočkala.

08.04.2019 13:30

Po nejapném aprílovém žertíku ze strany Redakce Prazdroj ligy týkající se vypuštění fake zprávy o zavedení stropu IŠ (Redakci teď z tohoto důvodu hrozí vážné problémy v podobě zahrnutí stránek Prazdroj ligy na seznam tzv. dezinformačních webů vedeného Ministerstvem vnitra) a ve stínu nejistoty ohledně působení obou mužstev z Neveklova byl rozehrán již 57. ročník Prazdroj ligy.

Jako nováček v něm se představil KZN Doubravka 2007. Její působení v nižší prazdrojligové soutěži nemělo dlouhého trvání. Do 1. ligy se vrátila po jednosezónním intermezzu s mírně obohaceným názvem o číslovku připomínající letopočet založení týmu. Jako první soupeř po návratu do nejvyšší soutěže je čekali ve své domácí aréně Fifejdští Havrani. Bitvu Východu proti Západu začal lépe nováček. Už ve 3. minutě se po nahrávce Otakara Kotrby přesně trefil Jan Buriánek. Ještě do konce úvodní třetiny ale domácí stihli vývoj zápasu otočit. Na začátku 9. minuty se nejprve po individuální akci prosadil Miroslav Šourek. Stejný hráč pak v 16. minutě naservíroval puk Pravomilu Janičiarovi, který upravil na 2:1. Havrani si poté udržovali herní a střeleckou převahu a jen díky výbornému Ondřeji Heřmánkovi v bráně Doubravky se jim nedařilo náskok navýšit. To přišlo až v samotném závěru utkání. V 57. minutě se po perfektní nahrávce Zvone Urka prosadil Ferdinand Heret, který gólem na 3:1 definitivně zlomil odpor nováčka.

Na zápas druhého kola se hráči Kázetenky nemuseli daleko přesouvat. Z Fifejd je čekala cesta na duel v nedalekém Havířově proti tamním R.B.H. Bohužel pro nováčka i v tomto zápase byli výrazně aktivnější domácí a jen vynikající výkon gólmana Heřmánka držel naděje Doubravky na bodový zisk. O osudu utkání nakonec rozhodla situace ze 17. minuty. Na trestné lavici zrovna oddychoval hostující Miloslav Dvořák a 18 vteřin před jeho návratem na led zužitkoval geniální nahrávku Bogdana Galinicheva Valiar'jan Paulenia. Tato trefa byla nakonec jedinou v zápase a rozhodla o fotbalové výhře R.B.H 1:0.

Pepka 8.4.2019

Zpět