Drama na závěr? Mladý Smolivec a Košutka mají stejně bodů.

29.05.2019 21:41

57. ročník Prazdroj ligy dospěl téměř k vrcholu. Z finálové skupiny zbývají odehrát pouze 2 kola.

Přesně před týdnem našel svého přemožitele vedoucí Mladý Smolivec. Celých 3600 vteřin jeho hráči nebyli schopni překonat gólmana tehdy posledních Snail Hunters. O překvapivé výhře Snail Hunters 1:0 rozhodla akce z 24. minuty.  Protiútok druhé formace Hunters úspěšně zakončil Michal Patočka. Zaváhání lídra samozřejmě musel využít jeho nejbližší pronásledovatel Pilsner Urquell Košutka. V aréně Fifejdských Havranů nedali svému soupeři šanci a přehráli je jasně 6:1, čímž se na Mladý Smolivec bodově dotáhli.  Bez jakékoli námahy přišli ve stejném kole ke třem bodům Kelts Blatná díky kontumační výhře 5:0 nad Ohrazenicemi. Situace na čele tabulky zůstala stejná i po sobotním kole. Před vzájemným přímým soubojem o první místo si jak Mladý Smolivec tak Pilsner Urquell Košutka připsali shodné výhry 5:1. Mladosmolivečáci tímto poměrem zvítězili u Fifejdských Havranů, Plzeňáci  na ledě blatenských Keltů. Další bod v sobotu urvali Snail Hunters. S Ohrazenicemi padli až v samostatných nájedech 5:4.

Bitvy o první místo byly svědky diváci v ochozech Zimního stadionu Martina Straky v Mladém Smolivci. Většina z více než 9 tisícovek diváků se poprvé radovala z gólu v závěru první třetiny. Necelé 2 minuty před jejím koncem rozehrálo kombinaci duo Holubů v sestavě domácích. Nakonec Rudolf našel nahrávkou Olivera, který otevřel gólový účet zápasu. Podruhé se domácí radovali ve 24. minutě, to se prosadil Martin Víšek. Krátce poté, co zápas přehoupl do druhé poloviny, přišli chvíle plzeňského kanonýra Alexeye Fonzivina. Ve 32. a ve 34. minutě se dvěma góly postaral o vyrovnání.  Ještě do druhé přestávky ale mladosmolivečtí stihli vrátit vedení zpět. V čase 39:07 upravil na 3:2 Martin Šafránek. Závěr utkání patřil jednoznačně domácím. Postupně Ferdinand Lorenc, Martin Šafránek a Matěj Víšek zařídili konečně vítězství Mladého Smolivce 6:2. Díky tomuto výsledku se Mladý Smolivec opět od svého soupeře odpoutal na rozdíl 3 bodů. Na třetím místě po nedělním kole zůstali Kelts Blatná, kteří v divokém zápase podlehli Snail Hunters 11:7. Touto výhrou se Východočeši přihlásili do bojů o bronz. V kontaktu s třetím místem zůstali i Fifejdští Havrani, kteří v Ohrazenicích vybojovali výhru 3:2 v prodloužení.

Po čerstvě odehraném 8. kole je ale opět všechno jinak. Mladý Smolivec nestačil na Kelts Blatná a podlehl jim na jejich ledě 4:2. Naopak Pilsner Urquell Košutka jednoznačně přehráli Ohrazenice 8:1 a na vedoucí Kanci se opět bodově dotáhla. Výsledkové znovuzrození potvrdili Snail Hunters. U Fifejdských Havranů dokázali otočit nepříznivý vývoj z 0:2 na konečných 4:3 a nyní jsou již čtvrtí.

Pepka 29.5.2019

 

Zpět