Do bojů o medaile nejlépe vykročil Mladý Smolivec.

13.05.2019 18:48

57. ročník Prazdroj ligy si minulý týden odbyl poslední zápasy v základní části. Postupová šestice do finálové skupiny se nakonec vykrystalizovala do podoby Mladý Smolivec, Pilsner Urquell Košutka, Kelts Blatná, Snail Hunters, Fifejdští Havrani a Ohrazenice.

Plný počet 6 bodů, skóre 8:1, to je vizitka mladosmoliveckých Kanců po prvních 2 odehraných kolech ve finálové skupině. Nejúspěšnějští tým historie soutěže zahájil boje o medaile soubojem s Fifejdskými Havrany. Po opatrné úvodní třetině spustili domácí v následující dvacetiminutovce brankostroj. Čtyřmi trefami v rozmezí 10 minut položili základ pro jasnou výhru 5:0. V dobrém rozpoložení pokračovali i následující večer na ledě obhájce titulu Pilsner Urquell Košutky. Krátce po polovině utkání Oliver Holub svým druhým gólem v zápase zvyšoval už na 3:0. Překonat Jiřího Steinera v bráně mladosmoliveckých se podařilo až necelých 9 minut před koncem, kdy v přesilové hře korigoval na koečných 3:1 Alexey Fonzivin.

Košutka tímto výsledkem nenavázala na své předchozí vítězství proti blatenským Keltům. Když v úvodu druhého dějství sobotního duelu Agnis Audinš zvyšoval už na 6:0, zdálo se, že hosté odjedou s pěkným debaklem. Blížící se ostudu ale dokázali v závěrečné třetině odsunout. Výborným i když marným finišem se 6 minut před koncem dokázali přiblížit na rozdíl 3 gólů. 11 vteřin před závěrečnou sirénou ale pečetil výhru Košutky 8:4 Alexey Fonzivin. S jednobodovým odstupem za vedoucím Mladým Smolivcem se nacházeji Ohrazenice. Především díky dvěma trefám Mathieu Vuonga si poradili se Snail Hunters 4:1. Zmíněný bod ztratili na ledě Fifejdských Havranů, které udolali až po samostatných nájezdech 3:2. Keltové sobotní zaváhání napravili v nedělním duelu proti Snail Hunters. Dvougólový náskok vybudovaný v úvodní třetině se Keltům nakonec podařilo udržet až do konce zápasu. Dvě minuty před koncem pečetil výhru 5:3 Martin Macura. Snail Hunters tak zůstali prozatím jako jediní bez bodu.

Pepka 13.5.2019

Zpět